Miloš Ninković ©AFP
Miloš Ninković ©AFP

Rat u Sidneju zbog Ninkovića, Vonderersi koriste neodlučnost gradskog rivala

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 16:48

Srpski plejmejker želja šefa struke Vestern Sidneja Marka Rudana

Iskusni srpski vezista Miloš Ninković duboko je zagazio u 38 godinu života, ali i dalje predstavlja vrlo važan faktor u australijskom fudbalu. To potvrđuje i vest koja nam stiže sa najmanjeg kontinenta na planeti, a ona glasi da ga dugogodičnjeg igrača Sidneja želi gradski rival Vestern Sidnej Vonderers.

Ninković nije uspeo da dogovori potpisivanje novog ugovora sa Nebeskoplavima, iako su poslednji pregovori oko nove kratkoročne saradnje još uvek u toku. Ipak, to žele da iskoriste Vonderersi i privole ga u svoje redove.

Izabrane vesti

Nebeskoplavi su ranije ovog meseca objavili saopštenje u kojem su istakli da žele da zadžre srpskog plejmejkera u svojim redovima, ali je nakon toga Ninković na društvenim mrežama poručio da napušta klub posle sedam godina i 179 nastupa u tamošnjem prvenstvu.

"Ovo nije način na koji želim da završim, ali nisam imao izbora. Siguran sam da bi svako od vas isto učino na mom mestu", rekao je Ninković, koji je potom malo ublažio svoju izjavu rečima da će učiniti ono što je najbolje za svoju porodicu.

Ninković je pre nekoliko nedelja imao otvoreno interesovanje od Čukaričkog, koji pravi ambiciozan tim na Banovom brdu, ali je želja iskusnog fudbalera da ostane u Australiji.

Na dovođenju srpskog fudbalera insistira trener Sidnej Vonderersa Mark Rudan, koji pored srpskog fudbalera želi i Roja Krišnu i Olivera Božanića, i veruje da će njih trojica predstavljati osigurač ozbiljnih rezultata u narednoj sezoni.

Ninković je profesionalnu karijeru započeo u Čukaričkom, potom je devet sezona igrao za Dinamo Kijev, potom po jednu za Crvenu zvezdu i Evijan, a 2015. godine je otišao u Sidnej i još je tamo, odigravši 221 utakmicu u svim takmičenjima.


tagovi

Miloš NinkovićVestern Sidnej VonderersSidnej FCLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara