(© twitter.com/OfficialBHAFC)
(© twitter.com/OfficialBHAFC)

Razbija kao Runi, dobio ugovor do 2029.

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 13:01

Evan Ferguson produžio vernost Brajtonu

Noć je bila veličanstvena, jutro osvežavajuće. Tek što su proslavili još jednu pobedu nad Ajaksom u Ligi Evrope (2:0), navijači Brajtona imaju dodatni povod za slavlje. Dao im ga je klub, informacijom da je Evan Ferguson potpisao novi ugovor sa klubom sa juga Engleske.

Prema svim kriterijumima – zasluženo. Ove sezone već je postigao pet golova, a onaj upečatljivi het-trik protiv Njukasla naterao je rukovodioce da reaguju, pod pretpostavkom da bi platežno moćniji i(li) ambiciozniji klubovi mogli da ga ugrabe. Zato je ovog peta ozvaničio saradnju na osnovu koje će 19-godišnji špic među Galebovima ostati do juna 2029.

Izabrane vesti

Trener Roberto De Zebri je siguran da je pred talentovanim Ircem, kako reče, sjajna budućnost. Nagovešteno tokom 2023, jer je od januara postigao već deset golova i tako postao prvi tinejdžer još od vremena Vejna Runija koji je u kalendarskoj godini postigao dvocifren broju premijerligaških golova.

Ono što posebno oduševljva kod Fergusona je njegova radna etika i način kako reaguje na terenu. Uz Italijana kao trenera, napredak Brajtona kao kluba, ofanzivni stil igre, deluje da bi mogao brzo da bude jedna od zvezda Premijer lige.

Ferguson je u Brajton stigao iz irskog Bohemijansa, u zimu 2021. Tad je priključen razvojnom timu, ali je realtivno brzo stigao među seniore. Pokazalo se da je odluka da odbije pozive Mančester junajteda i Arsenala, pre skoro tri godine, bila svrsishodna, jer je pitanje da li bi u tim klubovima dobio prostor, kao i da li bi imali strpljenja da se njime bave kao što to čini De Zebri. Usput je od svih špiceva koje Italijan ima na raspolaganju, poput Žoao Pedra i Danija Velbeka, upravo Ferguson najčešće starter u Premijer ligi. Zato i novi ugovor.


tagovi

Evan FergusonBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara