Kostić i Gaćinović (© AFP)
Kostić i Gaćinović (© AFP)

Razdvojili se jesu, ali i dalje nameštaju golove: Kostić za izjednačenje, Mijat asistent! Junak dana Kramarić (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.09.20. | 17:56

Nemci efikasni, četiri pobede gostiju na pet susreta subotnjeg programa uvodnog kola

Festival gostujućih pobeda i raspucani Andrej Kramarić obeležili su popodnevni deo subotnjeg programa starta nove Bundeslige. Od pet mečeva u ovom terminu čak na četiri slavili su timovi sa strane, a sudeći prema načinu na koji su strelci raspoloženi deluje da će, posle sinoćnje osmice Bajerna, biti ovo još jedna superefikasno prvenstvo u Nemačkoj.

Bavarci su očekivano poveli kolo trijumfom nad Šalkeom, uz het-trik Serža Gnabrija, da bi krilnog fudbalera već na listi strelaca sustigao Andrej Kramarić, maltene sam vodivši Hofenhajm do slavlja nad Kelnom (3:2). Dvaput je vodio Hof protiv povratnika u elitni rang, stizao je tim Marka Gizdola, ali rešenje za hrvatskog napadača nije imao. Najpre „ukradena“ lopta pred kaznenim prostorom i rutinska egzekucija u četvrtom minutu, potom uspešno realizovan penal u nadoknadi prvog dela, a onda vrhunac, pošto je u poslednjem minutu izveo minijaturu i na dodavanje Mijata Gaćinovićasrpsko krilo asistencijom ukrasilo debi u prvenstvu u dresu novog kluba – treći put poslao loptu u mrežu i nagovestio da će bit produktivniji nego lane kad je dao 12 golova.

Izabrane vesti

Već sad ih ima pet, doduše dva je dao u kupu, na gostovanju Hemniceru.


Na fantastičan način prvenstvo je otvorila i Herta. Ako je suditi samo na ovih 90 minuta ambiciozni projekat kluba iz Berlina mogao bi da doživi procvat ove sezone, do nogu je potučen Bremen na Vezeru (4:1). Jeste se ekipa Bruna Labadije obrukala minule sedmice ispadanjem od Braunšvajga u DFB kupu, međutim, već danas pokazala je da je prvenstvo i te kako zanima. Labadiju posebno može da raduje činjenica da su sva četiri gola postigli različiti igrači. Eventulano bi moglo da ga zabrine što Kšištof Pjontek opet nije postigao gol, međutim, bude li ovako napadački igrao njegov tim možda Herta podseti na neka davna vremena.

A Ajntraht nimalo ne liči na ekipu koja je pre samo godinu i kusur dana stigla do polufinala Lige Evrope. Imaju u Frankfurtu velika očekivanja, nadaju se da će opet na međunarodnu scenu, međutim, kao domaćini su uspeli samo da osvoje bod protiv Armenije iz Bilefelda. Povratnika iz Cvajte pokazao se kao tvrd orah, čak i poveo na Komercbank areni, da bi Andre Silva doneo bod ekipi Adija Hitera.

Srpki reprezentativac Filip Kostić odigrao je svih 90 minuta na poziciji levog krila, odakle je i centrirao u akciji za gol, lopta je posle njegovog ubačaja pala pred peterac gde ju je Bas Dost prebacio do Andre Silve, a Portugalac prosledio u mrežu.

Nisu Kostić i Gaćinović više saigrači, ali nisu ni zaboravili da dele asistencije.


BUNDESLIGA – 1. KOLO

Petak

Bajern - Šalke 8:0 (3:0)

/Gnabri 4, 47, 59, Gorecka 19, Levandovski 31pen, Miler 70, Sane 72, Musijala 82/

Subota

Ajntraht Frankfurt – Bilefeld 1:1 (0:0)

/Silva 62 – Suoku 51/

Keln – Hofenhajm 2:3 (1:2)

/Anderson 22, Dreksler 86 - Kramarić 4, 45+3 pen, 90+2/

Štutgart – Frajburg 2:3 (0:2)

/Kalajdžić 71, Vamangituka 81 – Petersen 8, Šalai 26, Grifo 48/

Union Berlin – Augzburg 1:3 (0:1)

/Bulter 75 – Vargas 41, Gregorič 82, Han 82/

Verder – Herta 1:4 (0:2)

/Zelke 69 – Pekarik 42, Lukebakio 45+2, Kunja 62, Kordoba 90/

18.30: (1,65) Dortmund (4,00) Menhengladbah (5,10)

Nedelja

15.30: (1,38) Lajpcig (5,00) Majnc (7,75)

18.00: (2,75) Volfsburg (3,35) Leverkuzen (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mijat GaćinovićAndrej KramarićFilip Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara