Razmena napadača od 130.000.000 evra u trouglu Atletiko – Milan – Valensija!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.19. | 19:40

Jedan transfer vuče za sobom drugi...

Dok se čeka rasplet oko Nejmara koji bi trebalo da izazove lavinu drugih transfera, domino efekat na fudbalskoj pijaci ćemo imati u trouglu Ateltiko Madrid – Milan – Valensija.

Kako sada stvari stoje, trojica napadača će naslediti jedan drugog u pomenutim klubovima.

Izabrane vesti

Atletiko Madrid je i definitivno ugovorio transfer sjajnog Valensijinog napadača Rodriga koji bi trebalo da bude prirodna zamena na poziciji „drugog špica“ umesto Grizmana. Brazilac sa španskim pasošem je eksplodirao poslednjih godina u Valensiji i zaslužio veliki transfer u Atletiko.

Madriđani će Slepim miševima platiti oko 60.000.000 evra na ime obeštećenja za Rodriga koji je već napustio grad i uputio se ka Madridu gde ga čekaju lekarski pregledi i potpis ugovora. Rodrigova pomalo šokantna prodaja je uzrokovala velike potrese na Mestalji. Direktor Mateu Alemani bi mogao da podnese ostavku jer je saznao da je gazda Piter Lim odavno obećao Atletiku da će im prodati Rodriga.

Uglavnom, Rodrigo se uputio ka Madridu gde će zameniti Anhela Koreu.

Argentinac je već nedeljama predmet pregovora između Atletika i Milana. Rosoneri  u njemu vide najveće pojačanje ovog leta i izgleda da su ga dobili. Prvi Atletikov zahtev je bio 60.000.000 evra, ali je Milan uspeo da spusti cenu. Italijani će za Koreu platiti 45.000.000 evra i bonuse sa kojima bi transfer došao do 55.000.000 evra. Korein agent se već zaputio iz Argentine za Evropu da završi transfer, a igrač već danima čeka na prelazak u Milan i nije bio u planovima Čola Simeonea u pripremnom periodu.

Dakle, Atletiko će veći deo Rodrigovog transfera finansirati od prodaje Koree u Milan, a Milan će više od polovine Koreinog transfera finansirati prodajom Andrea Silve u Valensiju. Portugalskom napadaču je nedavno propao 30.000.000 evra vredan transfer u Monako, potom se pominjao kao moguće pojačanje Vulvsa, Espanjola, Napolija, Sautemptona, Sportinga, ali će završiti u Valensiji.

Njegov agent Žorž Mendeš već godinama ima ogroman uticaj na Pitera Lima i samim tim na transfer politiku Valensije. Otvorila mu se šansa da jednim udarcem ubije dve muve i iskoristiće je. U ovom trenutku je Silva najbliži prelaski na Mestalju gde bi trebalo da zameni Rodriga. Visina transfera bi trebalo da iznosi između 25.000.000 i 30.000.000 evra.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara