Razočarali Partizan, zavili Fajenord u crno! Opet Boadu i Stengs, Tiganj izgoreo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.19. | 21:52

AZ deklasirao Ponos juga sa 3:0

Pisali smo već posle one utakmice sa Emenom (3:3) da sluti ova sezona na još jednu razočaravajuću godinu za Fajenord. Ako smo i imali neku sumnju sad je i ona otklonjena. Velikan iz Roterdama pretrpeo je još jedan udarac, ovog puta u zaostaloj utakmici četvrtog kola Eredivizije na kojoj je nasred svog De Kajpa položio oružje pred AZ Alkmarom – 0:3.

Preciznije, položio je oružje pred 18-godišnjim Mironom Boaduom i dve godine starijim Kalvinom Stengsom, pred tandemom koji je razočarao i Partizanove navijače kada im je startu Lige Evrope dao dva gola i uskratio ih za pobedu u Humskoj.

Izabrane vesti

Da to jedno dobro veče nije bilo slučajnost za AZ-ove velike nade potvrdilo se i na De Kajpu. S tim da su obrnuli uloge, pa je Boadu načeo domaćina i postao prvi igrač rođen u 21. veku koji je postigao gol na kultnom Tiganju. Možda nije lepotica od gola, ali ga je bar postigao pravi igrač. Ili bar sluti da će tako biti. Boadu je na poslednjih 13 utakmica za AZ postigao sedam i namestio šest golova. Još jednom, tek mu je 18 godina?! Neverovatan igrač i moraće Partizan dobro da obrati pažnju na njega i u revanšu sa AZ-om.

Za utehu Stengsu, njegov, drugi gol za AZ, bio lepši: rezantan udarac sa 25 metara, iskusni Kenet Vermer ga je samo pogledom ispratio. Tad je postalo jasno da će AZ ostvariti prvu pobedu na gostovanju kod nekog od tri holandska velikana (Ajaks, PSV, Fajenord) još od februara 2015. kada je slavio u Amsterdamu sa 1:0.

Zanimljivo, tada je za AZ još igrao Stiven Berghujs, sada prva zvezda Fajenorda, mada to večeras ničim nije pokazao. Štaviše, može da bude srećan što je završio utakmicu, pošto je sudija komotno mogao da mu da crveni karton nakon što je sa leđa “makazicama” prignječio Tona Kopmejnersa, sreća pa mu nije polomio nogu.

Kako bilo, AZ samo bod iza Ajaksa i PSV-a. Jeste rana faza sezona, ali ovaj generacija iz Alkmara zaista ima potencijala da stasa u veliku ekipu, mada znamo da se to neće desiti u ovom klubu, jer će ih sigurno rasprodati već sledećeg leta. Što se tiče Fajenorda, oni su u sredini tabele, daleko od mesta na kojima bi želeli da budu. Ali baš tamo gde im je i mesto, ako gledamo samo kvalitet igre. Uostalom, samo pogledajte treći gol AZ-a, Usama Idrisi je bio strelac, ali ovakav kiks Erika Botegina ravan je amaterskom fudbalu.

HOLANDIJA - ZAOSTALE UTAKMICE

Sreda

PSV – Groningen 3:1 (2:0)
/Rosario 12, Damfris 38, Bruma 90+4 - Lundkvist 70/

Ajaks - Fortuna Sitard 5:0 (0:0)
/Promes 50, 68, 83, Neres 53, Heris 77/

Četvrtak

Fajenord – AZ Alkmar 0:3 (0:1)
/Boadu 39, Stengs 50, Idrisi 84/

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara