Živković (© www.paokfc.gr)
Živković (© www.paokfc.gr)

Razvan Lučesku veruje Srbinu: Živko Živković još dve godine u PAOK-u

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 11:49

Sa boljim izgledima da bude startni golman

Budućnost srpskih internacionalaca na stadionu Tumba je zagarantovana. Kad je dolazio iz Benfike, Andrija Živković je potpisao ugovor do leta 2024, a na isti period u ponedeljak veče saradnju je overio njegov prezimenjak Živko.

Sad već iskusni golman prihvatio je ponudu čelnika PAOK-a da ostane u klubu, bez obzira što minule sezone maltene nije branio. Iako mu je ugovor isticao ovog leta i mogao je kao slobodan agent da potraži drugu sredinu, bivši čuvar mreže Partizana je rešio da ostane u Solonu još dve godine.

Izabrane vesti

U nadi, i sa dobrim izgledima, da u narednom takmičarskom ciklusu češće bude među stativama. Na takav zaključak upućuje činjenica da je ugovor istekao Aleksandrosu Paskalakisu i svi su izgledi da će 32-godišnji golman promeniti sredinu, što bi trebalo da otvori prostor stasitom Užičaninu da brani. Pogovoto što je u konkurenciji još samo 21-godišnji Hristos Taličmanidis.

Živko Živković je branio samo četiri utakmice minule sezone (zanimljivo, dve u prvenstvu, protiv Pas Janjine, na početku borbe za bodove i u uvodu plej-ofa, te isto toliko u Kupu Grčke), ali sa ogromnim iskustvom i strpljenjem očekuje se da dobije šansu kao nekad. Pogotovo što je na klupi crno-belih Razvan Lučesku, koji ga dobro poznaje još iz vremena saradnje u Ksantiju i s obzirom da Rumun ceni Živkovića pretpostavlja se da će mu pružiti priliku da bude prvi golman.

Od leta 2019, Živković je za PAOK branio 52 utakimice i sa ovim klubom je osvojio Kup Grčke 2021.


tagovi

Živko ŽivkovićPAOKLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara