Aleksander Serlot i Kristofer Nkunku (©Reuters)
Aleksander Serlot i Kristofer Nkunku (©Reuters)

RB Lajpcig nastavlja rat

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 11:47

Bikovi moraju da savladaju Bilefeld ako misle da ostanu u šampionskoj trci pred duel sa Bajernom

Remi sa Ajntrahtom u protekloj rundi upropastio je šanse Bikova u trci za prvaka Nemačke. Sada više ništa ne zavisi od njih, jer imaju četiri boda manje od lidera Bajerna, kojeg dočekuje odmah posle predstojeće reprezentativne pauze. Trebalo je da to bude dvoboj sa šampionskim šmekom, ali kako stvari stoje bavarski gigant ima prednost koju će teško da ispusti. No, RB Lajpcigu ne preostaje ništa drugo nego da nastavi rat, a naredna bitka je već večeras na otvaranju 26. runde Bundeslige na gostovanju Bilefeldu (20.30).

Arminija je priredila najveće iznenađenje prošlonedeljne runde. Plavci su minule nedelje imali teško gostovanje u Leverkuzenu, ali Bajer je daleko od nepobedivog posle prelaska u 2021. godinu, što je pokazao i tim iz Bilefelda. Arminija je na krilima japanskog tandema

Izabrane vesti

Doan - Okugava režirala veliki podvig, kojim je prekinula niz od sedam mečeva bez pobede.

20.30: (8,50) Bilefeld (4,50) RB Lajpcig (1,40)

Na tom uzorku momci Franka Kramera poraženi su u pet navrata. Jedan od junaka je i golman Štefan Ortega, koji je pružio odličnu partiju, uz nekoliko presudnih odbrana. Na društvenim mrežama kluba čuvar mreže, koji je navodno u sferi interesovanja minhenskog Bajerna, već je preimenovan u "Airtega".

Bilefeld je preko Baj Arene skočio na sigurno 15. mesto na tabeli. Ima 22 boda posle 25 odigranih utakmica, jedan više od ugroženih Herte i Majnca, odnosno 12 u odnosnu na prežaljeni Šalke. Trener Frank Kramer nema mnogo razloga da promeni startnih 11 večeras.

RB Lajpcig, rekosmo već, pretrpeo je skup gubitak bodova prošle nedelje protiv Ajntrahta u borbi za nemački tron. Bikovi su se taman približili Bajernu na dva boda, ali sada su se vratili na četiri koraka minusa. Takve greške verovatno sugerišu da je drugo mesto ove sezone najrealnije za tim trenera Julijana Nagelsmana.

------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice

od 100% za sve novoregistrovane igrače.

Informišite se o detajima OVDE.

------------

Da bi imali još jednu šansu u šampionatu, druga utakmica u sezoni protiv Bajerna moraće da se dobije. Ali, pre nego što se to dogodi, najpre treba poraziti Bilefeld. Lajpcig može da se osloni na dobre nedavne rezultate u gostima u ligi. Klub iz Saksonije nanizao je tri slavlja sa po 3:0 na strani protiv Šalkea, Herte i Frajburga.

De Medina, Edmundson, Laursen i Jabo su van stroja u taboru domaćina, dok za goste izvesno neće igrati Anhelinjo, Lajmer, Soboslaj i Upamekano.


tagovi

BundesligaArminija BilefeldBilefeldRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara