(© Reuters)
(© Reuters)

Real dobio sjajno „pojačanje“ pred derbi: Vinisijus se oporavio pre roka

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 15:11

Brazilac u stroju, Karvahal i Guler i dalje odsutni

Dobio je Real „pojačanje“ pred gradski derbi sa Atletikom. Mimo očekivanja, brže nego što su pokazale prve prognoze, Vinisijus Žunior je zalečio povredu i biće u konkurenciji za sastav Karla Anćelotija u nedelju veče od 21 sat.

Kad je pred kraj avgusta Real savladao Seltu, Brazilac je meč završio povređen i tad se pretpostavljalo d a će odsustvovati sa terena najmanje šest sedmica. A onda je znatno pre roka uspeo da se stavi na raspolaganje stručnom štabu. I to u delikatnom trenutku sezone, kad uglavnom vezista Džud Belingem postiže golove.

Izabrane vesti

Vinisijus je tokom subote trenirao sa ekipom. U dobrom je kondicionom stanju. Sigurno će biti u protokolu za derbi, samo što ćemo na dan susreta odlučiti kakva će mu biti uloga. Svi su tu osim Danija Karvahala i Arde Gulera, koji su povređeni. Bitno je da su se Ferlan Mendi i Dani Sebaljos u potpunosti oporavili“, istakao je trener Anćeloti.

Posle pet utakmica Primere Real ima maksimalan učinak i probaće da ostane na vrhu tabele. I to sa mogućim promenama u startnih 11, pogotovo na sredini terena. Protiv Union Berlina u Ligu šampiona su počeli Čuameni, Modrić i Kamavinga, a ušli su Valverde i Kros.

Ostavljanje bilo koga od nijh na klupi košta mnogo. Velika je konkurencija u veznom redu i to je odnos koji sam uspostavio sa njima, jer obično onaj koji izlazi sa terena je tužan, a momak koji ga menja veoma srećan. Razumem ih sve. Samo što to nije konkretan slučakj u Realu. Moraš da budeš tužan samo ako ne pružiš sve od sebe. Ne govorim samo o svojim igračima, već o fudbalu uopšte“, dodao je Ančeloti.



 




tagovi

Vinisijus ŽuniorReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara