Fudbaleri Real Estelija (Foto: AFP)
Fudbaleri Real Estelija (Foto: AFP)

Real Esteli umalo ispustio titulu, ali posle penala postao šampion Nikaragve

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.12.22. | 06:34

Valter Fereti se izborio za produžetak, pa preživeo sa igračem manje, ali izgubio penal lutriju

Kakva drama u borbi za fudbalski tron Nikaragve. Fudbaleri Real Estelij su dobili prvi meč finala 3:2, poveli početkom drugog poluvremena revanša, ali se Valter Fereti za četiri minuta vratio i izborio produžetak. U dodatnih 30 minuta nije bilo golova, pa su odlučivali penali. Sve je stalo u poslednju seriju, gosti su imali šansu da izjednače, ali je Sanhueza promašio i poklonio titulu rivalu 1:2 (penalima 4:3).

Igrao se 51. minut kada je Medina doneo prednost Real Esteliju i navijači su počeli sa slavljem. Ipak, šampanjac je u frižider samo 11 minuta kasnije vratio Moskera, a već u 66. minutu je Lopez ozbiljno zabrinuo pristalice crveno-belog tima sa severa.

Izabrane vesti

Do isteka regularnog vremena nije bilo promene rezultata. Usledila je kraća pauza, a odmah potom i produžeci. Krajem prvog Fereti ostaje sa igračem manje, pošto je Garsija dobio direktan crveni karton.

Ipak, uspevaju gosti da prežive drugi produžetak, te se pristupilo izvođenju penala. Esteli je poveo već u prvoj seriji, pošto je Mendijeta bio neprecizan. U naredne tri su pogađali i jedni i drugi, da bi petu promašajem otvorio fudbaler domaće ekipe Ajerdis. Rodila se nova nada za Valter Fereti, ali... Sanhueza nije ostao pribran i slavlje navijača Voza sa severa je zaista moglo da počne.

NIKARAGVA 1, APERTURA - FINALE, REVANŠ

Nedelja

Real Esteli - Valter Fereti 1:2 (penalima 4:3), prvi meč 3:2

/Medina 51 - Moskera 62, Lopez 66/


tagovi

Real EsteliNikaragva 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara