Kai Haverc (©Reuters)
Kai Haverc (©Reuters)

Real i Kai Haverc – nije nemoguće…

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 20:40

Karlo Ančeloti ga navodno izuzetno ceni, Florentino Perez se zaljubio u njega tokom dvomeča Kraljevskog kluba i Čelsija u četvrtfinalu Lige šampiona

U jednu trenutku činilo se da će na kraju sezone – za standarde Reala neuspešne – doći do rastanka između Kraljevskog kluba i Karla Ančelotija. Ipak, dve strane nedavno su odlučile da u narednu sezonu uđu zajedno i uveliko se za nju pripremaju. A jedna od stvari oko kojih su se usaglasili je da će morati da pazare dvojicu špiceva, jednog ne toliko atraktivnog (vrlo verovatno Hoselu) i drugog zvučnijeg imena. Ovaj drugi mogao bi da bude – Kai Haverc!?

Iznenađujuću informaciju u etar je pustio sve pouzdaniji Relevo, a potvrdili je brojni takođe relevantni mediji. Iznenađujuću, jer ipak je reč o Kraljevskom klubu i Havercu, jednom od većih promašaja u Čelsijevoj novijoj istoriji, momku što, utisak je, ne spada baš u krem evropskog fudbala.

Izabrane vesti

Ipak, Karlo Ančeloti ne misli tako. Inostrani mediji pišu da italijanski stručnjak izuzetno ceni kvalitete 23-godišnjeg nemačkog napadača, baš kao i prvi čovek madridskog kluba Florentino Perez, koji se navodno “zaljubio” u Haverca tokom dvomeča Reala i Čelsija u četvrtfinalu Lige šampiona.

Haverc je, doduše, tek jedno od imena na listi potencijalnih pojačanja. Navodno je na vrhu liste Hari Kejn, s tim da bi njegov dolazak zavisio od odluke Karima Benzeme. Odluči li Francuz da ostane na Santijago Bernabeu, angažman napadača Totenhema bio bi nemoguć, kako zbog desetocifrenog obeštećenja, tako i zbog plate koja je gotovo identična onoj koju Benzema ima u Madridu. Dve takve bile bi težak udarac čak i za Real.

Ne bi, međutim, ni Haverc bio jeftin. Iako je Čelsi otvoren za prodaju, s obzirom na to da ga novi trener Maurisio Poketino ne vidi kao nezamenljivog člana ekipe i ne bi imao problem da na njegovo mesto dovede nekog drugog napadača. Ipak, na Stamford Bridžu neće pristajati ni na kakve pozajmice, već će želeti da vrate što je više moguće novca od 80.000.000 evra, koliko su pre tri godine uložili u njegov dolazak iz Leverkuzena.

Nemac je za te tri godine postigao 32 i namestio još 15 golova na 132 utakmice za londonski klub. Ove sezone tek devet pogodaka i jedna asistencija na 47 utakmica u svim takmičenjima...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara