Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Real i Modrić – dogovoreno! Ugovor na godinu, plata smanjena

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 23:36

Igraće desetu sezonu u Madridu

Prebrinuo je Real jednu veliku brigu. Dok u Madridu još imaju glavobolju oko Serhija Ramosa i Rafaela Varana, uspeli su da završe posao oko Luke Modrića.

Iako hrvatski as ima 35 godina, što se na terenu nimalo ne vidi, kako je rekao i Zinedin Zidan, dogovorio se sa čelnicima kluba da potpiše novi ugovor na još godinu dana.

Izabrane vesti

Ne samo što je Modrić ostao veran Blankosima, nego je pristao i na smanjenje plate, što je omiljena muzika za uši čelnicima Reala u poslednjih godinu dana, otkako je buknula korona. Sve je dogovoreno, ostalo je još samo da se zvanično obznani, ali jasno je da će Luka i desetu sezonu odigrati u dresu najvećeg kluba na svetu.

Dovođenje Luke Modrića iz Totenhema 2012. godine za tadašnjih 35.000.000 evra je jedna od najboljih Realovih kupovina u 21. veku. Verovatno najveći hrvatski fudbaler svih vremena je sebe ugradio u četiri osvojene Lige šampiona, dve titule prvaka Španije, jedan kup, četiri trofeja svetskog klupskog prvaka sveta. A, najveće njegovo individualno dostignuće je Zlatna lopta osvojena 2018. godine u jeku surove dominacije Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Odigrao je Modrić do sada 383 utakmice za Real, postigao 26 golova, dok je za 61 asistirao.

Sav taj bilans vezista Reala može da popravi do kraja ove sezone, jer su Madriđani u polufinalu Lige šampiona, a u igri su i za domaću titulu. Ako je suditi po formi, možda su čak i najveći favoriti da naprave žetvu trofeja u maju.


tagovi

Real MadridLuka ModrićPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara