Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Real i Modrić se dogovorili, Ridiger krenuo put Madrida

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 11:56

Nemac pristao na manju platu, dogovor sa Kraljevskim klubom na pomolu

U Realu se predstojećeg leta sprema rekonstrukcija. Madridski tim je i dalje u igri za dva najveća trofeja, Primeru će gotovo izvesno osvojiti, u Ligi šampiona se našao među četiri najbolja, ali i pored toga Florentino Perez namerava da podmladi sastav, vođen izrekom – bolje sprečiti nego lečiti. Ipak, i u toj osveženoj ekipi, biće mesta za Luku Modrića.

Iako gazi 37. godinu života, hrvatski vezista igra na najvišem nivou i Karlo Anćeloti ga i dalje želi u svom timu. Pregovori o produžetku ugovora na kratko su zastali zbog zahteva uprave kluba o dodatnom smanjenju plate, ali svi relevantni izvori poput Đanluke di Marcija i Fabricija Romana tvrde da samo detalji dele Modrića od potpisivanja novog ugovora sa Kraljevskim klubom.

Izabrane vesti

Pomenuti izvori ne navode finansijske detalje, ali je poznata dužina saradnje. Kao što je već najavljeno, Real neće odustati od klupske politike kojom se vodi prethodnih godina, a koja se odnosi na nuđenje jednogodišnjih ugovora vremešnim igračima, te će Modrić na osnovu dogovorene saradnje na Santijago Bernabeu još jednu sezonu, do juna 2023. godine.

Istovremeno, uprava lidera Primere radi i na dovođenju pojačanja, a u ovom trenutku najbliži da od naredne sezone obuče dres Reala je Antonio Ridiger. Isti izvori navode da su Madriđani u pol poziciji da osiguraju paraf defanzivca Čelsija. Za razliku od pojedinih italijanskih medija koji tvrde da Nemac planira da se vrati u Italiju (konkretno u Juventus) gde je ranije tokom karijere nastupao za Romu, Di Marcio piše da su Ridigerovi predstavnici nakon blistave partije njihovog klijenta na Bernabeu prethodne nedelje ponovo seli za sto sa čelnicima Reala. Navodno, Nemac je pristao na manju platu od one koju prima u Čelsiju, pa su dve strane blizu dogovora. Na taj način Madriđani bi u samo godinu dana mogli da sklope štoperski tandem vrhunskog kvaliteta bez centa obeštećenja, pošto je i David Alaba prošlog leta stigao kao slobodan igrač iz Bajerna.

Bogatu ponudu Ridigeru je navodno dostavio Mančester Junajted, ali ju je nemački štoper odbio jer želi u tim koji može da mu garantuje redovno učešće u Ligi šampiona. Pari Sen Žermen i dalje motri na situaciju, baš kao i Juventus, dok je Bajern u međuvremenu odustao od štopera Čelsija.


tagovi

Luka ModrićAntonio RidigerReal MadridLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara