Foto: Reuters
Foto: Reuters

Real još plaća ceh od letos: Vaskez odbio novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 21:57

Španski fudbaler, od prekobrojnog stigao do startera, ali pitanje nastavka saradnje još nije rešeno

Aktuelni prelazni rok za sportski sektor Reala doneo je zadatak da u pregovorima sa trojicom fudbalera kojima ističe ugovor po završetku sezone, ostvari dogovor o nastavku saradnje. U razgovorima sa rukovodiocima Madridskog kluba, sa druge strane pregovaračkog stola našli su se Luka Modrić, Serhio Ramos i Lukas Vaskez, igrači kojima ističe ugovor 30. juna.

I dok u razgovorima sa hrvatskim fudbalerom i kapitenom Reala postoji značajan napredak, Marka saznaje da je Vaskez odbio prvu ponudu šampiona Španije.

Izabrane vesti

Lukas je na početku sezone bio svetlosnim godinama udaljen od produžetka saradnje sa aktuelnim klubom. Španski fudbaler je tokom leta pao u drugi plan i čak se govorilo o njegovom odlasku u Katar iz kojeg je imao zvaničnu ponudu. Međutim, nakon što je ostao u Madridu strateg Zinedin Zidan mu je posvetio vreme, podigao samopouzdanje i probudio želju za ostankom koji više nije tako nerealna opcija.

Povrede Danija Karvahala i Alvara Odriozole su uticale da Lukas dobije šansu među starterima u novembarskom El Klasiku, a sjajna partija protiv Barselone uticala je da u nastavku sezone zadrži mesto u prvoj postavi.

Razvoj situacije tokom prvog dela sezone pretvorio je kritike u pohvale i naterao sportski sektor Reala da razmišlja o načinu na koji će zadržati fudbalera koji deluje po desnom boku. Madriđani su napravili prvi korak, dali zvaničnu ponudu, ali je time igra tek počela. Vaskez nije odgovorio pozitivno, ali se pregovori time nisu okončali i, kako tvrde španski mediji, za očekivati je da u narednom periodu razgovori budu nastavljeni. Međutim izvesno je da će i Vaskez morati da pokaže fleksibilnost s obzirom na ekonomsku krizu i činjenicu da Real planira da smanji troškove u budućnosti.


tagovi

Lukas Vaskez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara