Real Madrid otima Nemcima Julijana Nagelsmana!

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.09.23. | 03:43

Madriđani navodno spremni da sa Bajernom plaćaju mladog stručnjaka po pola i tako ga na neki način rezervišu za iduće leto

U početku se samo šuškalo o takvoj mogućnosti. Spekulisali su uglavnom nepouzdani mediji, pozivajući se na svoje 'neimenovane izvore'. Međutim otkako su Brazilci obnarodovali kako njihov nacionalni tim idućeg leta preuzima Karlo Ančeloti, konkurs za novog trenera Reala i zvanično je otvoren, a jedan od stručnjaka što figurira da nasledi legendarnog italijanskog stručnjaka jeste Julijan Nagelsman! U to više nema dileme.

Ime mladog nemačkog trenera u fokusu je poslednjih dana jer Manšaft traga za novim selektorom. Nagelsman se našao u najužem krugu favorita (uz Luja van Gala, Olivera Glaznera, Štefana Kunca i Matijasa Zamera), ali sve do juče kao ozbiljan kamen spozicanja javljao se njegov i dalje važeći ugovor sa Bajernom (do 2026. godine). E sad, otkako su se iz Minhena oglasili i poručili da ne bi imali ništa protiv da Nagelsmana prepuste nacionalnom timu bez obeštećenja (ukoliko bi došlo do dogovora sa njim oko ličnih uslova), 36-godišnji strateg postao je apsolutni favorit DFB-a.

Izabrane vesti

Shvatajući ozbiljnost situacije i postojanje otvorene opasnost da izgubi jednog od glavnih kandidata za klupu, Real se navodno konkretnije angažovao u poslednjih 48 sati i preduzeo određene korake kako bi odvratio Julijana Nagelsmana od angažmana u nemačkoj reprezentaciji.

Navodno, Madriđani su čak kontaktirali i Bajern, predloživši da preuzmu na sebe polovinu njegovih primanja odmah, a sve kako bi ubrzali pregovore i došli u pol-poziciju. Bajernov interes u svemu mogao bi da bude to što Kraljevski klub verovatno ne bi imao problem da plati određeno obeštećenje...

"Poslednjih nedelja u medijima se pojavljuju imena nekolicine trenera koji bi mogli da naslede Ančelotija. Najčešće je to bio Ćabi Alonso iz Leverkuzena, odnosno klupska ikona Raul, trenutno trener mladog tima. Ali čini se da je Julijan Nagelsman u samom vrhu liste kandidata", piše Bild. "Ono što je dobro poznato jeste da brigu o Nagelsmanovoj karijeri vodi osta agencija koja zastupa i Tonija Krosa. Dakle, direktna veza sa rukovodstvom Reala ne bi bila nikakav problem i verovatno već postoji. Sada je jasno: klub kao što je Real Madrid bio bi ozbiljan konkurent DFB-u u trci za talentovanog stručnjaka".

Valja podsetiti da je Nagelsman još kao trener Hofenhajma vodio neku vrstu pregovora sa madridskim velikanom. Tada su se iz Madrida interesovali za njega i zahtevali da iznese neke svoje ideje, kako bi izgledao njegov Real, kada bi dobio šansu.

Mada je imao samo 32 godine u tom momentu, Nemac je razmišljao veoma zrelo. Nije želeo da srlja, što se ljudima iz Valdebebasa očito veoma dopalo, čim nije odustao od ideje.

"Da, tačno je da sam imao telefonski razgovor sa Hoseom Anhelom Sančesom iz Reala. Ali nisam bio jedini koga je zvao, mislim da je stupio u kontakt sa više kandidata. Želeo je samo da čuje kako razmišljam, da upozna i mene i moju fudbalsku filozofiju", otkrio je svojevremeno Nagelsman.

"Mislim da sam tada doneo pravu odluku da pređem u RB Lajpcig. Nije bilo lako zahvaliti se. Real je jedan od najvećih klubova na svetu i ako me budu ponovo pozvali, verovatno bi se sve drugačije završilo. To ne znači da se kajem, u tom trenutku mislim da sam napravio pravi izbor, jer nije bilo vremena da naučim jezik, a ni vremena za pripreme. Nisam imao dovoljno iskustva sa međunarodnim utakmicama... Postati u tom času novi trener Reala ne bi bio dobar korak u mojoj karijeri. Trebalo je ići postepeno. To je važno za razvoj svakog trenera. Nije bilo lako odlučiti tako, ali jeste ispravno, ubeđen sam".

Nagelsman je, podsetimo, pre dolaska u Lajpcig odbio i Bajern. Doduše, u Minhenu su mu nudili da za početak radi sa mladim timom. Odbio je, ali ipak su ponovo došli po njega i čak ga učinili najskupljim trenerom, pošto su Red Bulu platili čak 25.000.000 na ime obeštećenja.

Sada se i Real vraća.

Trka je, izgleda, već u toku. Real Madrid ili DFB?

Razumljivo, ukoliko se odluči za Madrid, Julijan Nagelsman bi morao da sačeka do idućeg leta kako bi se vratio poslu, odnosno do odlaska Karla Ančelotija.


tagovi

Julijan Nagelsman

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara