Pogdak Vinisijusa Žuniora (© Reuters)
Pogdak Vinisijusa Žuniora (© Reuters)

Real odličan pet, Barsa dovoljan dva! Benzema i Vini više golova nego ceo Ćavijev tim (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.01.22. | 22:37

Madriđani posle produžetaka izborili plasman u finale Superkupa Španije

Nekad je Barselona maltretirala Real, skidala mu kožu s leđa, bez obaziranja na njegove probleme. A onda je, kao u seriji „Gore – dole“ došlo vreme da Madriđani stanu na rep Kataloncima, pa ih sad dobijaju po principu „gde ih vide, tu ih zgaze“. U polufinalu Superkupa Španije nije bilo gaženje u rezultatskom smislu, međutim, pobeda u Rijadu pokazuje da su izabranici Karla Ančelotija u ovom trenutku nivo iznad, pošto su produžecima stekli pravo da se bore za premijerni trofej u sezoni – 3:2 (2:2, 1:1).

Kakva je ovo era kraljevskog kluba svedoči podatak da je u Saudijskoj Arabiji slavio peti uzastopni put nad najvećim rivalom. A to se dugo, baš dugo, nije desilo. Prethodna četiri zabeležena su u La Ligi, ovaj eliminacioni duel zasad je (samo) primakao Los Blankose peharu (boriće se sa boljim iz okršaja Atletika i Bilbaa na programu u četvrtak) i bez obzira što nema opipljivu vrednost svedoči o razlici između dva tima.

Izabrane vesti

Realov odiše samopouzdanjem. Videlo se to u načinu na koji razoružava protivnika. Oba gola u osnovnom delu je postigao preko najboljih igrača ove sezone. Prvi, posle kiksa nekarakterističnog za Serhija Busketsa, Karim Benzema je kao sa kontrolnog tornja poslao Vinisijusa na pistu odakle je Brazilac podigao loptu iznad Ter Štegenovog ramena za inicijalnu prednost; drugi tako što je Ferlan Mendi pretrčao fizički nedovoljno spremnog Danija Alvesa, servirao Benzemi šansu koju je u pogodak pretvorio tek iz drugog pokušaja na pas Naća i nedovoljne dobre intervencije nemačkog golmana; treći je pokazatelj nadmoći, kontra završena šest na tri, kao kad se osmaci u školskom dvorištu „šire“ nad trećacima. U ulozi glavnog dase Fede Valverde za konačnih 3:2.

Da potvrdi razliku u klasi, vidiljivu i po podatku da su egzekutori pre njega, Vinisijus Žunior i Karim Benzema ove sezone dali više golova nego kompletna Barselona (38:37)!

Real u ovom trenutku jeste bolji, Blaugrana će možda biti u budućnosti. Sad nije na istom broju obrtaja, ne liči (još) na tim iz vrhunca karijere Lionela Mesija, nije ni izbliza atraktivna kao u vreme dok je Ćavi bio na terenu, mada njen novi trener neguje DNK po kome se nikad ne predaje. Taman kad je ceo svet pomislio da je na kolenima, da joj nema spasa, našla je način da uzvrati. Dvaput. I to mora da se ceni.

Najpre je Luk de Jong pokazao da nije baš toliko loš koliko je sam Ćavi cenio pre nekoliko sedmica. Treći gol je dao Holanđanin u poslednjih deset dana. Protiv Majorke pobednički, u Granadi vodeći, a u Rijadu izjednačujući pred kraj prvog dela. Ruku na srce, slučajno, posle nespretne intervencije Edera Militaa, koji je bio krivac i za drugi gol protivnika. Zakasnio je da glavom "očisti" loptu posle ubacivanja Đordija Albe, a 1,78 centimetara visoki Ansu Fati pokazao da je Ćavijev džoker, jer je samo 15-minuta pošto je kročio na teren drugi put u karijeri zatresao mrežu Reala.

I naljutio ga. Postao je prvi klub u istoriji koji je Barselonu dobio tačno 100 puta!

SUPERKUP ŠPANIJE

Polufinala

Sreda:

Real Madrid - Barselona 3:2 (2:2, 1:1)

/Vinisijus 25, Benzema 72, Valverde 98 – De Jong 41, Fati 83/

Četvrtak

20.00: (2,00) Atletiko Madrid (3,40) Atletik Bilbao (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaĆaviAnsu FatiLuk de JongKarim BenzemaVinisijus ŽuniorReal MadridKarlo AnćelotiSuperkup Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara