Hoselu slavi gol (©Reuters)
Hoselu slavi gol (©Reuters)

Real – odličan pet! Garsija Anćelotijev kec iz rukava, Valverde i Hoselu okrenuli Sosijedad

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 23:00

Peti uzastopni trijumf Kraljevića od početka sezone

Nije Barselona loše započela odbranu titule pošto je vezala četiri pobede, ipak ima neko ko posle uvodnih pet kola ima bolji učinak od Katalonaca. Real Madrid!

Blankosi su na pet utakmica zabeležili isto toliko pobeda, a za ovu najsvežiju morali su dobrano da se preznoje. Kao i uvek, doduše, kada je Real Sosijedad gost stadiona Santjago Bernabeu. Neretko su gosti iz Baskije znali da zabibere Kraljeviću usred Madrida, prošle sezone 0:0, dve godine ranije 1:1, pa trijumf u Kupu kralja (4:3), trijumf u prvenstvu od 2:0 januara 2019... I večeras su se Madriđani podsetili kako je to kada je Sosijedad na drugoj polovini terena, samo su ovaj put izašli kao pobednici – 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Može Real i bez Vinisijusa Žuniora. Brazilca na terenu neće biti verovatno još oko mesec dana, ali i bez njega se nižu pobede. Hoselu je iskoristio priliku koja mu se ukazala u startnih jedanaest i poverenje Karla Anćelotija polako se isplaćuje. Vremešni napadač stigao je do svog drugog pogotka u dresu Blankosa, protiv Hetafea je to bilo za izjednačenje pre nego što je Džud Belingem doneo pobedu duboko u nadoknadi, sada je to bilo direktno za tri boda!

Sjajno veče u glavnom gradu imao je Fran Garsija. Pokazuje se na delu zašto je Karlo Anćeloti insistirao na tome da ga vrati u Real, pogotovo za bagatelnu cenu od 5.500.000 evra posle odličnih igara koje je pružao što mu je donelo zvanje klupskog igrača sezone. Španac je definitivno ne samo budućnost već i sadašnjost Kraljevića, a sa dve asistencije, njegove premijerne u dresu Reala, značajno je uticao na preokret i pobedu. Zato je apsolutno logično što je izabran za igrača utakmice.

Real je zahvaljujući njegovim minijaturama uspeo na početku drugog poluvremena da se oporavi i digne iz nokdauna u koji ga je doveo Ander Barenečea pogotkom već u petom minutu utakmice. Isti pogledajte OVDE. Prvo je Garsija razigrao Valverdea za prelep gol već u prvom napadu drugog dela, da bi Hoselu posle tačno sat vremena loptanja definitivno slomio otpor gostiju i doneo vođstvo koje se zadržalo do poslednjeg sudijskog zvižduka. Golove za preokret pogledajte OVDE i OVDE. Opet, ko zna šta bi bilo da Takefusi Kubu nije poništen gol iz 11. minuta, odnosno kako bi se utakmica razvijala da je Real morao da juri dva gola zaostatka. I to dovoljno govori o tome koliko je Sosijedad opasan gost u Madridu...

Ne može se reći da je Sosijedad bio u podređenom položaju večeras, ali je Real za nijansu više zaslužio pobedu. Mada se verovatno niko sa strane ne bi bunio i da se završilo bez pobednika. 

PRIMERA – 5. KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Alaves 2:0 (1:0)

/Palazon 43p, de Frutos 82/

Subota

Atletik Bilbao - Kadiz 3:0 (0:0)

/Guruzeta 66, Viljalibre 68, Injaki Vilijams 90

Valensija - Atletiko Madrid 3:0 (2:0)

/Duro 5, 34, Gera 54/

Selta - Majorka 0:1 (0:0)

/Murići 85/

Barselona - Betis 5:0 (2:0)

/Feliks 25, Levandovski 32, Tores 62, Rafinja 66, Kanselo 81/

Nedelja

Hetafe - Osasuna 3:2 (1:1)

/Mitrović 35, Karmona 51, Maksimović 86 - Munjoz 45, Budimir 57pen/

Viljareal - Almerija 2:1 (1:1)

/Moreno 45+5, Serlot 90+4 - Akijeme 44/

Sevilja - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Lukebakio 71/

Real Madrid - Real Sosijedad 2:1 (0:1)

/Valverde 46, Hoselu 60 - Barenečea 5/

Ponedeljak

21.00: (2,70) Granada (3,05) Đirona (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

HoseluFran GarsijaFederiko ValverdeReal MadridReal SosijedadAnder Barenečea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara