Antonio Ridiger (Foto: Reuters)
Antonio Ridiger (Foto: Reuters)

Real odustaje od Ridigera: Pregovori na mrtvoj tački, Nemac traži previše

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 17:12

Ukoliko ne dođe do velikog preokreta, štoper Čelsija neće karijeru nastaviti u Madridu

Zagrizli su brojni evropski klubovi za Antonija Ridigera, pa i Real Madrid. Nemački reprezentativac je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa Čelsijem i nema naznaka da će posle tekuće sezone ostati na Stamford Bridžu. Mnogi su ugledali priliku da ga zahvaljujući Bosmanovom pravilu kaparišu već ove zime bez obeštećenja, ali bivši fudbaler Štutgarta i Rome prema saznanjima Marke traži previše novca, te je Kraljevski klub digao ruke.

Stasao je u dresu Plavaca u pouzdanog štopera, koji bi predstavljao pojačanje i za najveće evropske ekipe. Uprava londonskog kluba nije spremna da mu ispuni uslove, pa su se upalili alarmi i na Santijago Bernabeu. Videli su Madriđani u Ridigeru gotovo idealnu akviziciju. Nešto slično su izveli i sa Davidom Alabom pre godinu dana, koji je minulog leta po isteku saradnje sa Bajern Minhenom stigao u špansku prestonicu kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Ipak, iskusni štoper će u martu napuniti 29 godina i svestan je da je pred njim prilika za poslednji veliki ugovor u karijeri. Zato je lestvicu postavio visoko - traži godišnju platu u iznosu od 11.500.000 evra. Čelsi je bio spreman da mu ponudi 8.500.000, što nemački reprezentatvac nije ni pomišljao da prihvati, jer bi od njega bili plaćeniji igrači poput Rubena Loftus Čika, Markosa Alonsa, Tima Vernera, Tijaga Silve, Kaija Haverca i Romelua Lukakua.

Iako je prilično vezan za tim sa Bridža, nije krio da bi rado prihvatio šansu da obuče dres Blankosa, a navodno je o mogućem prelasku u Madrid pričao sa nekoliko Realovih fudbalera. Otvoreni su i pregovori, ali zasad nema pozitivnih signala. Pretpostavlja se da su stopirani zbog previsokih zahteva nemačkog internacionalca. Na Bernabeu su zadovoljni štoperskim tandemom Eder Militao - David Alaba, svesni su da im je potrebna konkurencija, ali očigledno ne žele da je preplate. Čini se da će teško uspeti u nameri da potpiše tako veliki ugovor, jer je pitanje da li je iko spreman da mu ponudi traženi novac.



tagovi

Antonio RidigerZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara