Luka Jović (©Star Sport)
Luka Jović (©Star Sport)

Nadrealan posao Fiorentine: Luka Jović za džabe, Real plaća celu platu?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 23:26

Italijanski klub neće plaćati obeštećenje, ali će morati da prosledi Realu polovinu prihoda od eventualne prodaje

Pričalo se nedeljama o pozajmici, tražila se prava formula. Pronađeno je sledeće rešenje: Real je odlučio da proda Luku Jovića Fiorentini za 50 odsto od naredne prodaje! Madriđani su pre tri godine platili 63.000.000 evra za njegove usluge, a sada neće zaraditi ništa na njegovom odlasku. Ostaje im da se nadaju da će za razliku od njih italijanski klub uspeti skupo da ga proda. Reprezentativac Srbije će parafirati dvogodišnju saradnju, uz mogućnost da je produži na još dve sezone, tvrdi uvek dobro obavešteni Đanluka Di Marcio.

Ono što je posebno interesantno, to je da je Jović pristao na daleko manja primanja u naredne dve sezone, s ozbirom da će na Artemio Frankiju zarađivati 2.500.000 evra po sezoni, prenosi Di Marcio. Još interesantnije je da će ga, prema tvrdnjama italijanskog novinara, Real plaćati u pomenutom periodu. Tek ako se leta 2024. godine Luka odluči da ostane u Firenci, njegova primanja će preuzeti Fiorentina i pritom će ih duplirati na 5.000.000 evra.

Izabrane vesti

Na osnovu informacija koje je obelodanio Di Marcio, Fiorentina u naredne dve sezone neće izdvojiti ni cent za Jovićeve usluge. Real je očigledno hteo da se reši dobrog dela njegovih primanja, a po svemu sudeći u Madridu veruju i da će Luka pronaći pravi ritam u Seriji A, te da će moći da zarade od njegovog eventualnog odlaska iz Firence. Prilično čudna i krajnje neočekivana formula transfera, s obzirom da se prvobitno pisalo da Blankosi zahtevaju od italijanskog kluba da pristane na obavezan otkup, potom i da ne žele da uključe takvu mogućnost i da će Srbina u Toskanu poslati na "suvu" pozajmicu.

Jović se na kraju seli u Italiju, klubovi su navodno razmenili potrebnu dokumentaciju i njegov dolazak u Firencu se očekuje devetog jula.

Saga oko sudbine 24-godišnjeg napadača je po svemu sudeći dobila epilog. U naredne dve sezone ćemo ga gledati u ljubičastom dresu, koji je do minulog januara sa puno uspeha nosio Dušan Vlahović. Bivši napadač Partizana je terorisao mreže u Italiji kao član Viole, pa se preselio u Juventus za 81.600.000 evra. Čini se da Madriđani veruju da bi još jedan srpski napadač mogao njegovim koracima.

Luka je prve fudbalske korake napravio u Crvenoj zvezdi. Debi u seniorskom timu ostvario je maja 2014. godine. Igrao je potom za Benfiku, ali se nije najbolje snašao u Lisabonu. Zablistao je na pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta, koji ga je i otkupio u julu 2019. godine za 22.340.000 kako bi ga prodao Realu za gotovo trostruko veći novac.

Reprezentativac Srbije je na Santijago Bernabeu došao 2019 sa epitetom jednog od najboljih mladih napadača u Evropi. Ipak, u protekle tri sezone odigrao samo 51 utakmicu i postigao tri gola uz pet asistencija. U drugom delu sezone 2020/21 bio je na pozajmici u Frankfurtu.


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara