Karim Benzema i Eduardo Kamavinga (Foto: Reuters)
Karim Benzema i Eduardo Kamavinga (Foto: Reuters)

Real se dva puta vraćao, pa petardirao Seltu: Het-trik Benzeme za istoriju, Kamavinga probio led (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.09.21. | 22:40

Pokazala je Selta zube, ali je na kraju ipak pretrpela katastrofu na povratku Kraljevskog kluba u svoj dom

Vratio se Real na Santijago Bernabeu - sa stilom. Prvi put posle marta 2020. godine dočekao je rivala na svom stadionu, koji je u međuvremenu rekonstruisan (radovi nisu završeni). Loše su puleni Karla Ančelotija otvorili meč, dva puta bili u zaostatku već u uvodnih 45 minuta, ali je u nastavku razlika u kvalitetu isplivala na površinu. Predvođen neverovatnim Karimom Benzemom, Kraljevski klub je upisao ubedljiv trijumf i vratio se na čelo tabele - 5:2 (1:2).

Danas je izgleda dan za uzbudljive preokrete velikana iz španske prestonice. Najpre su košarkaši napravili čudo, izvukli se iz debelog minusa i u poslednjim minutima srušili Barselonu u borbi za trofej Superkupa. Da srce navijačima bude puno, postarali su se fudbaleri. Ponovo je odbrana škripala, nije sve delovalo bajno, ali se završilo na sjajan način. Igralo se otvoreno, lepršavo na Bernabeu, pa je viđeno i sedam pogodaka.

Izabrane vesti

Ponovo je za golove bio zadužen Benzema. Jer ko bi drugi. Upisao je het-trik i stao na korak do rekorda Kristijana Ronalda. U uvodna četiri kola učestvovao je u osam pogodaka Blankosa. Bolji start je u 21. veku, kao igrač Reala, imao samo Portugalac (devet golova u sezoni 2014/15). Stigao je Francuz do brojke od 197 golova u Primeri, te je tako postao deseti najbolji strelac u istoriji elitnog ranga španskog fudbala.

Meč je obeležio i debi novajlije Eduarda Kamavinge. Talentovani vezista je u igru ušao sa klupe, a samo šest minuta mu je bilo potrebno da pokaže kakvo će biti pojačanje. Iako je doveden pre svega zbog ogromnog potencijala, dokazao je da i sada može da bude od velike pomoći. Na travnatu podlogu stadiona u Madridu kročio je u 66. minutu, a već u 72. postigao prvenac.


Igrao se četvrti minut, kada je Seltin hrabar pristup urodio plodom. Visoko su izašli gosti, pritisli zadnju liniju Reala, iznudili grešku i potom preko Santija Mine stigli do prednosti. Uzvratio je Real 20 minuta kasnije. Sjajna akcija. Lopta sa leve na desnu stranu, na pravom mestu se našao Valverde, koji šalje idealan pas ka Benzemi. Francuz odlično šutira sa 10ak metara udaljenosti i poravnava rezultat.

Nije ipak dugo nerešen rezultat ostao na snazi. Odlično je Selta napala po desnoj strani, Servi potom maestralno zahvatio loptu petom, pogodio stativu, ali mu se lopta vratila, te ju je iz drugog pokušaja smestio u mrežu. Real nije uspeo da odgovori do odlaska na odmor, ali mu je trebalo samo 40 sekundi da u nastavku stigne do poravnanja. Centaršut mladog Gutijereza sa leve strane i fantastična reakcija Karima Benzeme. Sjajno je tukao glavom, pa je čuvar mreže sastava iz Viga Dituro samo pogledom ispratio kako mu lopta odseda u mreži.

Već u 54. minutu Real dolazi i do prve prednosti na utakmici. Vinisijus je pobegao po levoj strani i potom rutinski matirao gostujućeg golmana. U igru je potom ušao i Eduardo Kamavinga, dobio je priliku da upiše prve minute u dresu Blankosa. Igrao se 72. minut kada je strpljivo ispratio sjajan prodor Luke Modrića, pokupio odbitak u probio led za samo šest minuta u novim bojama. Tačku je u smiraj susreta stavio Benzema. Odbrana Selte je srušila Vinisijusa u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na kreč, a siguran egzekutor bio je neumoljivi francuski reprezentativac.

ŠPANIJA 1 - 4. KOLO

Subota

Levante - Rajo Valjekano 1:1 (1:0)

/Marti 39 - Gvardiola 90+2/

Bilbao - Majorka 2:0 (0:0)

/Vivijan 68, Vilijams 74/

Nedelja

Espanjol - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)

/De Tomas 40 - Karasko 79, Lemar 100/

Osasuna - Valensija 1:4 (1:1)

/Monkajola 8 - Gomez 26, Gedeš 50, 55, Alderete 73/

Kadiz - Real Sosijedad 0:2 (0:0)

/Ojarzabal 71, 84/

Real Madrid - Selta 5:2 (1:2)

/Benzema 24, 46, 87p, Vinisijus 54, Kamavinga 72 - Mina 4, Servi 31/

Ponedeljak

20.00: (1,92) Hetafe (3,25) Elče (4,50)

22.00: (2,85) Granada (3,10) Betis (2,60)

Odloženo

Viljareal – Alaves

Sevilja - Barselona

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Karim BenzemaVinisijus ŽuniorReal MadridSeltaSanti MinaFranko ServiKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara