Juri Tilemans i Kalvin Filips (Reuters)
Juri Tilemans i Kalvin Filips (Reuters)

Real strpljivo renovira vezni red: Naslednik Tonija Krosa snimljen u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 17:33

Španski velikan se zagledao u Lesterovog vezistu Jurija Tilemansa

Ono što su u Barsinoj sredini terena bili Ćavi, Inijesta i Serhio Buskets, u drugoj polovini prošle decenije u manevru Real Madrida predstavljali su Luka Modrić, Toni Kros i Kazemiro. Nezamenljivi trio koji vuče konce i koji je bio motor Realovog karavana na svim putešestvijima ka trofejima, kako domaćim, tako i onih u Ligi šampiona.

Na stranu neosporno majstorstvo koje Modrić demonstrira i u 37. godini života, plejmejkerska geometrija Krosa i Kazemirovo oranje terena, vezni trozubac Blankosa zbiro je dobacio do blizu 100 godina života i u klubu razmišljaju o revoluciji, smeni generacija koja bi najtrofejnijem klubu Lige šampiona omogućila da upotpuni pozamašnu kolekciju trofeja. Radar sa Santjago Bernabeua je naciljao potencijalnog naslednika nemačkog internacionalca, kojeg bi, u poređenju sa godinama i kvalitetom mogao da dovede za male pare - reč je o Lesterovom Juriju Tilemansu.

Izabrane vesti

Belgijanac nije želeo da produži ugovor sa Lisicama koje su letos bile da ga prodaju, ali ne ispod sume koju su oni zacrtali. Tilemans je želeo u Liverpul, ali Redsi nisu bili spremni da iskeširaju 75.000.000 evra. Predstojećeg leta teško da će moći da zarade i polovinu onoga što su tražili jer nekadašnji polaznik Anderlehtove fudbalske akademije od juna ulazi u poslednjih godinu dana ugovora. Britanski Telegraf procenjuje da će narednom poslodavcu belgijskog fudbalera biti dovoljna uplata od 30.000.000 evra na račun Lestera.

Za sličan novac (25.000.000 evra) Real Madrid je leta 2014. godine uzeo Tonija Krosa iz minhenskog Bajerna i imajući u vidu odnos cene i kvaliteta napravio jedan od najboljih transfer poteza u klupskoj istoriji. Iskristili su Blankosi tada činjenicu da Nemac nije želeo da produži saradnju sa Bavarcima i da je takođe ušao u poslednjih 12 meseci ugovora.

Na Santjago Bernabeuu očigledno pažljivo vuku poteze i planiraju renoviranje veznog reda. Prošlog leta je, takođe ispod cene zbog isticanja ugovora stigao francuski supertalenat Eduardo Kamavinga (31.000.000), a sa dolaskom Tilemansa Real bi dobio dvojac za narednih deset godina. Kamavinga već nekoliko meseci ima priliku da uči od najboljih, a ni Tilemansu ne bi škodilo da prođe kroz dril Modrića i Krosa, ukoliko na kraju baš on bude bio izabran. Ne zaboravimo da Real već ima odličnog Fedea Valverdea, kojeg je 2016. doveo iz Penjarola, a onda tinejdžera doškolovao u Kastilji i priključio prvom timu od takmičarske 2018/19.

Kada je reč o Tilemansu, momak koji je pre dve i po godine doveden za 45.000.000 evra iz Monaka je u zahtevnim uslovima Premijer lige pokazao da mu ne manjka ni taktičke, ni tehničke potkovanosti, a posle 145 utakmica za Lester ima 24 gola i 22 asistencije.

Imaće Real Madrid, ozbiljnu konkurenciju u premijerligašima poput Liverpula i Mančester Junajteda. Naravno, primarni cilj za leto mu je Kilijan Mbape, ali neće ispuštati iz vida reprezentativca Belgije.


tagovi

Juri TilemansReal MadridLesterLester Siti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara