Vinisijus i Ančeloti (©Reuters)
Vinisijus i Ančeloti (©Reuters)

Realov glas za Zlatnu loptu ide Vinisijusu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 17:01

Karlo Ančeloti i Florentino Perez javno se opredelili za Brazilca ispred Džuda Belingema

Era Lionela Mesija i Kristijana Ronalda je prošla. Argentinac ima osam, a Portugalac pet Zlatnih lopti, ali sada je vreme za neke nove igrače da budu najbolji na svetu. Čini se da će narednih godina izbor za najboljeg fudbalera planete biti izuzetno uzbudljiv.

Počevši već od ove sezone, kandidata je nekoliko. U najuži krug mogli bi se svrstati Kilijan Embape, Erling Haland, Vinisijus Žunior, Džud Belingem i najbolji strelac Evrope Hari Kejn. Pored učinka na klupskoj sceni dosta toga zavisiće i od predstojećeg Evropskog prvenstva, pošto je konačno promenjeno pravilo po kojem se vrednovao učinak u kalendarskoj godini. Sada odlučuje utisak koji je igrač ostavio u kompletnoj sezoni.

Izabrane vesti

Dobitnika Zlatne lopte saznaćemo u oktobru, a ovogodišnje glasanje posebno je interesantno jer su u ozbiljnoj konkurenciji dvojica saigrač iz Real Madrida: Džud Belingem i Vinisijus Žunior. Englez je dao više golova, ali je Brazilac bio precizan u finalu Lige šampiona i golom za 2:0 desetak minuta pre kraja ugasio svaku nadu fudbalera Borusije Dortmund da bi mogli do produžetaka.

Fantastičan start sezone imao je Belingem, a prevagu na njegovu stranu moglo bi da donese izdanje na Evropskom prvenstvu. Imaće i Vinisijus priliku da dodatno ubedi glasače da je zaslužio Zlatnu loptu za 2024. godinu, mada Kopa Amerika ima manju težinu nego Euro i verovatno bi mu trebalo da Brazil osvoji turnir, a on da bude raspucan.

Trenutno, po mišljenju Karla Ančelotija i Florentina Peresa u prednosti je Južnoamerikanac. I jedan i drugi su nakon Realovog trijumfa protiv Dortmunda u Londonu izjavili da je Vinisijus taj koji zaslužuje priznanje za najboljeg fudbalera sveta.

"Vinisijus Žunior zaslužuje Zlatnu loptu. Nemam dilemu", rekao je trener Madriđana, a isto razmišlja i predsednik: "Vinisijus bi trebalo da dobije Zlatnu loptu. Bez dileme", izjavio je Peres.

Naravno, tu su i drugi igrači koji će imati priliku da pridobiju glasove zahvaljujući igrama u Nemačkoj. Pre svih Kilijan Embape.


tagovi

Real MadridZlatna loptaVinisijus ŽuniorKarlo AnćelotiFlorentino Peres

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara