(©Reuters)
(©Reuters)

Realov lov na krupne zverke: Nema više improvizacije, novi špic pod hitno

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.05.23. | 10:02

Na Santjago Bernabeu su isprva želeli mladog, ne preterano dokazanog igrača, ali onda su se setili Luke Jovića…

Na greškama se uči, a Real Madrid i Florentino Perez su izvukli pouke iz minulog leta. Usredsređeni su bili na potpis Kilijana Mbapea, čitavo leto potrošili su i – ispostavilo se – zamlaćivali se. Francuski superstar je ostao na Parku prinčeva, Kraljevski klub nije imao uspešnu sezonu kao prethodnu – tri trofeja su osvojena, ali je Barselona preuzela primat u Španiji, a od Sitijevih šamara u Ligi šampiona obrazi još bride – i ne žele na Santjago Bernabeuu da gube vreme. Nema improvizacije, novi špic mora da dođe pod hitno.

Iako je bilo spekulacija, Karlo Ančeloti neće nigde. I već je sastavio spisak, i dostavio ga klupskom rukovodstvu. Razmatrali su Blankosi razne opcije, isprva želeli mladog, ne preterano dokazanog igrača za ispomoć Karimu Benzemi, ali vratili su se malo u prošlost i prisetili da “eksperiment” sa Lukom Jovićem nije upalio. Zbog toga će krenuti u lov na krupne zverke.

Izabrane vesti

Neće Real Madrid protraćiti još jedno leto, Marka tvrdi da napadač sigurno dolazi i otkriva najuži krug kandidata, koji zapravo i nije mali. Najzvučnije ime je Hari Kejn. Neće ni predstojeći prelazni rok proteći bez “selidbe” najkonstantnijeg engleskog napadača glede golgeterskog učinka. I nije prvi put da se Kraljevski klub interesuje sa zvezdu Totenhema.

Englezi donedavno nisu naročito bili voljni da igraju van Ostrva, radije su ostajali u domovini, ali vremena se menjaju. Uostalom, prvo letnje pojačanje Real Madrida je upravo – Englez. Džud Belingem je sve dogovorio sa madridskim klubom, uskoro bi trebalo da stavi paraf do 2029. godine, a Dortmundova kasa postane punija za oko 100.000.000 evra. Jasno je da bi sličnu cifru Florentino Perez morao da izdvoji i za Harija Kejna, te tako premostio period naredne godine, kada će beli dres obući Endrik.

Samo što do sada niko nije uspeo da ubedi Harija Kejna da napusti Totenhem, a mnogi su pokušavali… I to ne tako mali broj put. Jedino ako mu je dozlogrdilo da nosi etiketu najboljeg igrača bez trofeja.

Real Madrid je bacio oko na igrače iz Premijer lige, na spisku potencijalnih pojačanja nalaze se i Hulijan Alvarez, Kai Haverc, ali i Roberto Firmino. I dok bi ga transferi napadača Mančester Sitija, odnosno Čelsija papreno koštali, to sa Brazilcem ne bi bio slučaj. Popularni Bobi je završio sa Liverpulom, nedavno je odigrao poslednju utakmicu na Enfildu i u junu će biti slobodan u izboru sredine.

Firminu su ruke odrešene, ne postoje prepreke za njegovo angažovanje, te bi to bila najpovoljnija opcija za Blankose. Jer, i one druge, van Ostrva, imaju jaku cenu. I mnogi će se utrkivati za njihov potpis.

Posebno to važi za Viktora Osimena i Randala Kolo Muanija. Njihova cena kreće se oko 100.000.000 evra, nešto jeftiniji je Gonsalo Ramos, ali zasigurno na Santjago Bernabeuu pomalo zaziru, jer i Darvin Nunjez je u Benfici bio terminator, isporučivao je golove kao na pokretnoj traci, a u Liverpulu, najčešće, puca ćorke. Na spisku je i ime Karima Adejemija, međutim, nije među prvim opcijama, pošto nema previše iskustva i igranja u kontinuitetu na vrhunskom nivou.

Ukoliko Kraljevskom klubu propadnu najveće želje, mogao bi da krene po Ramsusa Hejlunda iz Atalante – ima solidnu sezonu iza sebe, a zbog toga što dolazi iz skandinavske zemlje često je pravljena komparacija sa Erlingom Halandom – ali i Markusa Tirama, kome kao i Robertu Firminu ističe ugovor i na leto postaje slobodan igrač. Za alternativu se čak pominje i veteran Hoselu, koji je za Espanjol dao 16 golova u Primeri.

Mogućnosti je mnogo, upražnjeno mesto samo jedno. I ko god dođe, neće mu biti lako, jer Karim Benzema je i dalje neprikosnoven. No, za sada je jedno sigurno: novi napadač će u letnjim mesecima sleteti na Santjago Bernabeu.

Kasting je počeo…



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Real MadridHari KejnRoberto FirminoKai HavercHulijan AlvarezKarim AdejemiViktor OsimenRandal Kolo MuaniRasmus HojlundGonsalo RamosMarkus TiramHoselu

Obaveštavaj me

Real Madrid
Totenhem
Čelsi
Liverpul
Dortmund
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara