Belingem, Čuameni, Fofana, Gravenberh, Virc (©Reuters)
Belingem, Čuameni, Fofana, Gravenberh, Virc (©Reuters)

Realovi skauti rade punom parom, na radaru naslednici Modrića, Krosa, Kazemira...

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.01.22. | 10:16

Belingem, Čuameni, Fofana, Gravenberh, Virc...

Realova mašinerija se ne zaustavlja. Plan uvek ambicioznog predsednika Florentina Pereza da stvori još jači Real ne svodi se samo na takmičenje sa finansijski najmoćnijim klubovima Evrope za superzvezde poput Kilijana Mbapea ili Erlinga Halanda, poslednjih godina se “nadmudrivanje“ ogleda i kroz prizmu dovođenja najtalentovanijih mladh igrača sveta!

Upravo iz tog razloga Realovi skauti ovih dana rade punom parom i raštrkani su širom planete jer je zanimljivih kandidata sve više. Od Oreljena Čuamenija (21), preko Džada Belingema (18), do Rajana Gravenberha (19) i Florijana Virca (19). Čak i Veslija Fofane koji se još oporavlja od preloma butne kosti, ali i dalje važi za jednog od najtalentovanijih štopera u Ligama petice. Van evropskog kontinenta fokus Realovih emisara je na Endriku, 15-godišnjem biseru Palmeirasa koga Barselona pokušava da završi po svaku cenu.

Izabrane vesti

Real Madrid nema drugu opciju nego da nastavi proces podmlađivanja sastava kome polako ističe rok trajanja. Vinisijus, Eduardo Kamavinga, Fede Valverde, Rodrigo i Eder Militao su već deo projekta, videćemo šta će biti sa Lukom Jovićem, za leto se očekuje bar jedna, ako ne i dve eksplozije u vidu transfera Halanda i Mbapea koji će nositi Real u narednoj deceniji, samo što se u mislima ljudi iz sportskog sektora ne vrti sve oko njih dvojice.

Nedelja, 16.15: (1,20) Real Madrid (7,75) Elče (16,0)

Džad Belingem je prvi koga bi Real želeo u svojim redovima. Stigao je iz Birmingema za 23.000.000 evra kao 17-godišnjak, danas njegova vrednost je višestruko veća. Realovi skauti ga u svojim izveštajima opisuju kao totalnog vezistu, koji na terenu može da radi sve. Navodno njegova želja nije da se vrati u Premijer ligu, poučen iskustvom sunarodnika Džejdona Sanča, zbog čega se Real Madrid “crta“ kao idealna destinacija. Pogotovo ako nastavi svoj igrački rast istim tempom. Sa svojih 18 leta ove sezone u Dortmundu ima 10 asistencija i četiri gola, pravi je fudbalski plejmejker i neko ko bi jednog dana savršeno mogao da odmeni Luku Modrića ili Tonija Krosa.

Rajan Gravenberh (©Reuters)Rajan Gravenberh (©Reuters)

Rajan Gravenberh je poslednji u nizu talenata iz fabrike Mina Rajole. Ima ugovor sa Ajaksom do juna 2023. godine, a prema svim dosadašnjim navodima zreo je da napusti Amsterdam već ovog leta kako bi klub nešto zaradio. I on je po strukturi vezista, samo ofanzivnog karaktera i često svoje mesto traži u završnoj trećini. Madridska Marka navodi da su Realovi skauti oduševljeni njegovim talentom i da je to upravo ono što je potrebno madridskom gigantu, međutim Rajola je navodno za njega zacrtao još jedan stepenik pre nego što ode u neki od top pet klubova na svetu.

Ako bi Belingem bio zamena za Modrića, onda bi Florijan Virc bio prirodni Krosov naslednik. Njegov razvoj se takođe aktivno prati, a kao još jedan tek punoletni fudbalski izdanak Bajer Leverkuzen ga vidi kao novu zlatnu koku posle odlaska Kaija Haverca u Čelsi, s obzirom na to da je interesovanje ogromno. Ove sezone igra fantastično i prva je violina Aspirindžija sa osam golova i dvanaest asistencija u svim takmičenjima.

Oreljen Čuameni se duže vreme dovodi u vezu sa Čelsijem, ali Real neće odustati jer je označen kao potencijalni naslednik Kazemira. Porede ga sa Ngolom Kanteom jer poseduje savršeni balans između toga da kvari protivničke akcije i kreira za saigrače, a Monako planira da dobro naplati njegove odlične igre.

Vesli Fofana je priča za sebe. Još se ne zna kada bi francuski štoper mogao da se vrati na teren posle teške povrede koju je pretrpeo u pripremnoj utakmici protiv Viljareala. Njegov slučaj je u fioci trenutno, pošto Real traži nekog ko može odmah da pravi razliku, savršenog partnera Davidu Alabi. Da li će to biti Antonio Ridiger ili neko drugi, pokazaće vreme. Svakako, Fofanin potencijal se i te kako ceni na stadionu Santjago Bernabeu.

Što se Endrika tiče, situacija je vrlo jasna. Još godinu dana ne može da potpiše profesionalni ugovor, a sve dok ne bude punoletan neće moći da dođe u Evropu. Uprkos tome, Real i Barsa vode pravu bitku za njegov potpis, baš kao što su nekada to radili za Nejmara. Za Endrika se priča da će biti sledeća velika stvar brazilskog fudbala, da će izrasti u boljeg igrača od Vinisijusa, Ali, sve su to još samo pretpostavke, jer Endrika čeka dug put do nivoa svetske klase...

Podsetimo, Barselona je angažovala Ferana Toresa i želi Danija Olma, Mančester Siti je dogovorio Hulijana Alvareza, Real sledeći mora da napravi pametan potez.



tagovi

Oreljen ČuameniFlorijan VircRajan GravenberhVesli FofanaDžud BelingemZimski prelazni rok 2022Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara