Endrik (©Reuters)
Endrik (©Reuters)

Realovo blago kao na igrici – slalom od 30 metara, pa bomba u prečku! Još ima čarolije u Suarezovim nogama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 23:05

Na Iberijskom poluostrvu Endrikov solo prodor upoređuju sa Maradoninim...

Galaktikosi će uvek u Madridu biti aktuelni, samo što je nova generacija nešto drugačija od onih pređašnjih. Real je sredstva prenamenio za dragulje, momke rođene u ovom milenijumu i razgranao mrežu u Brazilu. Tamo više ništa kvalitetno ne sme da promakne! Pokupljeni su Vinisijus i Rodrigo, nešto kasnije i Rejnijer, a poslednji u nizu – Endrik.

Koliko je tačno Kraljevski klub istresao novca za čudo od 16 leta pouzdano se ne zna. Ali, licitira se sa finalnom sumom od 72.000.000 evra (toliko transfer može da naraste kroz razne bonuse). Ostavljen je u Palmeirasu dok ne postane punoletan i isprva se teško nosio sa pritiskom, mesecima se mučio da postigne pogodak. To više nije slučaj, i te kako trese mreže ove sezone, međutim, večeras mu se „nije dalo“. Fenomenalan solo prodor a la Dijego Armando Maradona nije krunisan golom protiv Santosa i šanse da klub iz Sao Paula uzme titulu su umanjene – 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Na Iberijskom poluostrvu pomno prate svaki potez najskupljeg dečaka u istoriji fudbala. Večeras im je zastao dah kada je Endrik u stilu argentinskog mađioničara krenuo u prodor. Dvojicu je prošao, ostavio u prašili. Četvorica su se povlačila pred stihijom. Realovo blago je kao na igrici odvezlo slalom od 30 i kusur metala i lansiralo bombu – samo do prečke!

Tresla se konstrukcija gola, sve je podrhtavalo. I sam Endrik, ali i navijači Palmeirasa uhvatili su se za glavu. Ona ih je kasnije tek bolela.

A, nije se činilo da će im biti potrebno nešto da ublaže bolove kada je Ze Rafael pred ulazak u nadoknadno vreme prvog dela igre spakovao loptu u mrežu. Ipak, ubrzo je sve krenulo po zlu. Tomas Rinkon se po ispadanju sampdorije vratio u Južnu Ameriku, parafirao je za Santastiko i u prošlom kolu golom i asistencijom uništio Vasko da Gamu. Venecuelanac je najavio raspad i Palmeirasa...

Dok je sudija jednim okom gledao ka satu, dao je drugi gol otkako je došao u Brazileirao, da bi u nastavku Markos Leonardo zapečatio sudbinu Verdaa. Možda i doprineo rešavanju šampionskog pitanja. Istina, ima još mnogo da se igra, ali Palmeiras trpi udarac za udarcem. Boka ga je zaustavila u polufinalu Kopa Libertadoresa, Bragantino vratio korak unazad u šampionatu, a Santos produbio krizu.

Palmeiras je izgubio od tima koji se bori za goli život, a da sve bude još gore po ekipu Abela Fereire lider Botafogo je prestao da posrće. Ravno mesec dana bio je bez pobede, na četiri utakmice uzastopce nije poradovao, a onda je u derbiju tukao Fluminense – 2:0 (2:0). Žunior Santos je izvanredan pas pretočio u gol, a samo što je domaćin krenuo sa centra ponovo je Fabio morao da vadi loptu iz mreže posle maestralnog loba Tikinja Soaresa

Opet Botafogo ima više od deset bodova u odnosu na Palmeiras, a sreća u nesreći za Verdao je ta što je Gremio u trećem derbiju večeri izgubio od Internasionala – 3:2 (1:0). Ener Valensija, Vanderson i Alan Patrik su pokazali da igrači koji su dug niz godina bili u Evropi prave ozbiljnu razliku u Brazileirau. Isto je učinio i Luis Suarez, prelepo je pogodio iz slobodnjaka, međutim, malo ko će od navijača Trikolora taj pogodak pamtiti zbog poraza. Gol pogledajte OVDE.



tagovi

EndrikBrazilska Serija AJužna AmerikaLuis SuarezTikinjo Soareš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara