Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

Realu dovoljno 106 dana da iz Belingema izvuče najbolju sezonu karijere

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 17:07

Engleski vezista podigao igru na viši nivo i već sada je u ravni onoga što je uradio u Dortmundu za celu prošlu godinu

Sezona je i dalje u ranoj fazi, ali već sada može da se kaže da gledamo najboljeg Džuda Belingema. A u Real Madridu je samo 106 dana.

Uprkos tome, engleski vezista je za nešto više od tri meseca u glavnom gradu Španije uradio isto koliko i za kompletnu prošlu sezonu u Dortmundu. Konkretno, postigao je isti broj golova – po 14. To mu je do danas učinak karijere. I ubrzo će probiti “plafon“, jer načinom na koji igra Džud Belingem nema dileme da će ovo biti daleko najbolja godina u njegovom životu, bar kada govorimo o sportu. Verovatno i vetar u leđa za dalji uspon forme, čime će se dovesti u red najboljih fudbalera današnjice, mada je već i sada jako blizu tome.

Izabrane vesti

Protiv Kadiza je stigao do 14. pogotka, uprkos tome što je meč igrao sa bolom u ramenu. Iako se zvanično oporavio pošto nije imao obaveze sa reprezentacijom Engleske tokom pauze, španski mediji kažu da je on i dalje rovit, odnosno da nije na optimalnom nivou. Podsetimo, na današnji dan prošla su 22 dana otkako je doživeo iščašenje ramena protiv Rajo Valjekana.

Stanje mu je bilo teže nego što se činilo u prvi mah, morao je da prođe rigoroznu rehabilitaciju kako bi mogao susret sa Kadizom da dočeka u opremi i naterenu. Iako su procene uoči meča bile da nije na 100 odsto, on je sam želeo da igra i pomogne saigračima. Stavio je zaštitu na rame, kako bi se lakše nosio sa problemom koji ga muči. I pomoglo je.

Odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu. Uputio je tri šuta ka golu, podelio 60 tačnih dodavanja po čemu je bio treći u ekipi, od toga 20 u završnoj trećini, uz tri uspešan driblinga. Takođe, imao je 84 intervencija, gledao je u leđa Toniju Krosu koji je apsolutna zver kada govorimo o ovoj kategoriji jer ih je skupio 138, te Fedeu Valverdeu sa 95. Belingem je uprkos povredi bio gotovo u svom prepoznatljivom rangu.

Ono što Belingema izdvaja od ostalih, čak i kroz istoriju madridskog giganta, jeste to što je u prvih 15 utakmica zabeležio 14 golova! Tačnije, gol na 92 minuta iliti jedan po nastupu. Poređenja radi, u Dortmundu je prošle godine imao 14 pogodaka, ali iz 42 utakmice i 3.557 minuta na terenu, što je gol na 254 minuta.

Belingem ima više golova u uvodnih 15 utakmica u dresu Kraljevića od velikana kakvi su Kristijano Ronaldo (13), Alfredo di Stefano (13), Ferenc Puškaš (11), Raul (7), Ugo Sančes (7), Karim Benzema (5).

Sa svojih 20 godina, obara rekorde kao kegle.


tagovi

Džud BelingemReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara