Rebrov i Sjomin (©Reuters)
Rebrov i Sjomin (©Reuters)

Rebrov i Sjomin kandidati za klupu Dinama

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 13:04

Bez obzira da li trenutni strateg Kijevljana Mihajličenko obezbedi Ligu šampiona, sva je prilika da neće ostati u klubu

Teoretski još nije gotovo, ali i vrapci na grani znaju da će Šahtjor da odbrani šampionsku krunu. Razlika između tima iz Donjecka i Dinama iz Kijeva je velikih 19 bodova, a iako su za ekipu iz glavnog grada u opticaju još 24 boda, situacija se iskristalisala prošlog vikenda kada su učenici Oleksija Mihajličenka položili oružje pred Rudarima.

Ipak, glavna borba Belima još predstoji. Pored kijevskog velikana još dva kluba se nadaju mestu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a to podrazumeva da će do finiša plej-ofa da se vodi bespoštedna borba. Jedan od tih timova koji prete Dinamu je i Oleksandrija, koja danas gostuje u Kijevu u okviru 3. runde doigravanja (16.00). U slučaju da ekipa Vladimira Šarana slavi, Dinamo bi pao na četvrto mesto.

Izabrane vesti

Za timove će ovaj meč biti jedan od najvažnijih u sezoni. Za Kijevljane bi odsustvo Lige šampiona bilo ozbiljan udarac budžetu, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju. Tim nema pravo na grešku u ovakvim mečevima.

Kijevski klub je ove nedelje bio u centru sportskih infomacija u Ukrajini, zahvaljujući glasinama u vezi s mogućim naslednikom Mihajličenka na čelu Dinama. U početku su se pojavile informacije o interesovanju rukovodstva kluba za usluge 45-godišnjeg turskog stručnjaka Erola Buluta. Zatim su imenovane kandidature prekaljenog Jurija Sjomina i talentovanog Sergeja Rebrova, koji su već imali iskustva u radu sa kijevskim klubom u različito vreme. Vest o nevoljnosti Mihajličenka da se zadržava na klupi Dinama dodala je ulje na vatru.

Razlozi tako upornih priča su razumljivi i očekivani, jer kijevski klub trenutno zauzima neobično treće mesto na tabeli. Ostaje nejasno zašto klupska vrhuška u jeku borbe za Ligu šampiona razmatra kandidate za klupu, jer postoji rizik da bi takvim postupcima narušila odnose u svlačionici.

Dinamo je, inače, na tri od prethodnih šest okršaja kod kuće slavio sa dva ili više pogotka razlike, dok je Oleksandriju na pet od proteklih osam dvoboja na svom stadionu dobio sa tri ili više golova viška.

Tokom ligaškog dela takmičenja, Dinamo je oba puta pobedio Oleksandriju. U Kijevu je ostvario minimalnu pobedu zahvaljujući uspešnom udarcu Mikolenka, a u gostima je kijevski tim pobedio 3:1. Putevi tima ukrstili su se i u četvrtfinalu ukrajinskog kupa, kada su Beli izvukli su kartu za mečeve polufinala posle produžetaka.

UKRAJINA 1, PLEJ-OF - 25. KOLO

Subota

Šahtjor - Desna 3:2 (2:1)

/Fernando 4, Marlos 25, 51 - Davorov 32pen, Budkivskij 88/

Zorja - Kolos 1:0 (1:0)

/Kabajev 13/

Nedelja

16.00: (1,50) Dinamo Kijev (3,80) Oleksandrija (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo KijevOleksandrijaSergej RebrovJuri SjominUkrajina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara