(©Reuters)
(©Reuters)

Reč je reč: Argentinci čekaju Skalonijev potpis

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 13:03

Novi ugovor dogovoren, ali nije još stavljen paraf

Negodovali su Argentinci sebi u bradu kada je Lionel Skaloni izabran za novog selektora. Nisu u njemu videli čoveka koji će ih odvesti u svetliju budućnost. Štaviše, mogu se naći i gorke reči velikog Dijega Maradone na Skalonijev račun. A, ono...

Za godinu i po dana Skaloni je doneo Argentini sva tri najveća moguća trofeja do kojih je mogao da dođe: prvo Kup Amerike, pa Finalisimu i na kraju titulu prvaka sveta u Kataru. I danas je Lionel, uz imenjaka Mesija, junak cele nacije.

Izabrane vesti

Ali, red je i da se to naplati. Jer, Skaloni ima važeći ugovor sa Fudbalskim savezom Argentine do 31. decembra ove godine. Još u septembru su dogovoreni uslovi novog ugovora, koji bi trebalo da važi do Mundijala 2026, međutim, nije potpisan. I sada se otvaraju dva pitanja: Argentinci se malo plaše da im neko ne „ukrade“ selektora, a drugo, da li uslovi koji su dogovoreni u septembru mogu da budu isti i sada, kada je na stolu titula prvaka sveta koju je zemlja čekala 36 godina?

Za predsednika Saveza Tapiju nema dileme da će Skaloni ostati.

Lionel će nastaviti da bude selektor reprezentacije Argentini. Obojica smo ljudi od reči, rukovali smo se i rekli „da“. Nemam nikakvu dilemu da će ostati“, rekao je Tapija.

A, opet, prirodno bi bilo da i svetska titula ima dodatnu vrednost. Da ugovor koji je dogovoren u septembru sad mora da bude pojačan. Isto očekuju i Skaloni i njegovi pomoćnici u stručnom štabu. Nije to samo stvar novca, jer bi sigurno selektor Argentine mogao na mnogo mesta da izbori vredniji ugovor, stvar je poštovanja.

Tako tvrdi i sagovornik argentinskog lista Ole, neimenovani član stručnog štaba.

Jedna stvar je pričati dva meseca pre Svetskog prvenstva, kada nemate pojma šta može tamo da se dogodi. Nije to stvar da se iskoristi prilika sada, to je stvar zdravog razuma“.

Tapija nove uslove ne pominje, ali podseća javnost da je on bio taj koji se „kladio“ na Skalonija.

Kada sam odlučio da on bude selektor, 99 odsto javnosti je bilo protiv. Ispostavilo se da nismo pogrešili. Imamo sjajnog selektora. Tri titule osvojene za godinu i osam meseci to govori. Svojim radom on i njegovi pomoćnici doneli su veliku radost milionima Argentinaca“, kaže Tapija.

Za Skalonija, kažu, nema dileme da želi da ostane selektor Argentine. I pored toga što je osvojio sve što je osvojiti mogao, druge planove, niti projekte u glavi nema. Ali, čovek koji je osvojio „terceru“, koja se u zemlji srebra čekala još od Dijega 1986. mora da bude i bolje plaćen. Drugi bi ga platili suvim zlatom... 


tagovi

Lionel Skalonifudbalska reprezentacija ArgentineKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara