Recept protiv Srbije: Sprečiti dotok lopte do Mitrovića, kontrolisati Sergeja i Tadića

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 01:18

“Rizikovali smo i isplatilo se”

Napadački potentni u Oslu, potpuno uštopovani protiv Škotske. Kako? Odgovara selektor Škotske Stiv Klark posle pobede nad Srbijom u penal seriji.

Izabrane vesti

Mnogo sam puta gledao utakmicu Srbije protiv Norveškoj. Najbolja vaša utakmica posle dugo vremena. Da ograničimo dotok lopte do Aleksandra Mitrovića, da ne dozvolimo Sergeju Milinković Saviću da priđe kaznenom prostoru. Dalje, Dušan Tadić je vrhunski, vrhunski igrač. Morali smo da ga kontrolišemo. Rizikovali smo, često igrali tri na tri. I isplatilo nam se”, rekao je Klark na konferenciji za novinare posle meča.

S druge strane, na pitanje da li je ovo najbolja utakmica Škotske otkako je Klark selektor?

Hoćete kratak odgovor? Da”.

Malo i za škotsku javnost.

Biće nam potrebno malo vremena dok se utisci ne slegnu. Ali znamo šta smo uradili. U ovoj globalnoj pandemiji svima je teško, govorili smo pre meča da ćemo pokušati da im izmamimo osmeh, nadam se da će se sutra probuditi nasmejani. Svi igrači su zaista izašli na teren. Svi su disali kao jedan. Zato smo i uspeli”.

Pohvale naravno za sve igrače gostujućeg tima.

Neverovatni igrači. Njihov karakter. Tipičan škotski scenario. Dali smo gol, primili u 90. minutu. Bilo bi lako da smo ostali skrhani posle toga. Rekao sam momcima da samo treba da nastave da veruju. Da ima još 30 minuta. I momci su izašli na teren i borili se. Na kraju, penali, to jeste sreća, ali ako gledamo celu utakmicu – apsolutno zasluženo idemo na Euro”, završio je nekadašnji saradnik Žozea Murinja.


tagovi

Stiv KlarkFudbalska reprezentacija Škotskefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara