Bragantino (©AFP)
Bragantino (©AFP)

Red Bulov klub na dva koraka do prvog trofeja posle 32 godine

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.03.22. | 21:00

Bragantino gostuje Palmeirasu (subota, 22.30) u polufinalu šampionata Paulista

Od ulaska Red Bula u Bragantino 2019. godine primetan je napredak kluba u svakom smislu. Podigao se brazliski tim do Serije A, maltretira velikane, ali nedostaje mu trofeji. Doduše i to bi uskoro moglo da se promeni, Leteća kobasica je stigla do polufinala šampionata Pauliste, u kojem će večeras od 22.30 časova da se sastane sa Palmeirasom.

Bragantino je za 94 godine postojanja osvojio samo jedan trofej, baš u ovom takmičenju 1990. godine. Bio je to neki totalno drugi period, savladao je u finalu Novorizontano i tako postao 16. osvajač Pauliste. Posle njega su prvenstvo savezne države osvojili još samo Ituano (dva puta) i Sao Kaetano, od klubova kojima su to bili prvi trofeji.

Izabrane vesti

Najuspešniji je i dalje Korintijans sa 30 titula, dok ga Palmeiras prati sa 23. Verdao je poslednju osvojio 2020. godine, prošle ga je sa trona skinuo Sao Paulo. U međuvremenu je Palmeiras osvojio Kopa Libertadores i Rekopa Sudamerikanu, pa sada pun samopouzdanja čeka Bragantino.

Obe ekipe su bile prve u svojim grupama posle grupne faze, a zatim su i bez većih problema slavile u četvrtfinalu. Palmeiras je savladao Ituano sa 2:0, a Bragantino je bio bolji od Santo Andrea sa 1:0. Prethodno, u prvoj fazi takmičenja u direktnom okršaju su odigrali 1:1.

22.30: (1,52) Palmeiras (3,70) Bragantino (6,50)

Tada je Bragantino prvi poveo, već u 26. minutu preko Helinja. Taj rezultat je stajao na semaforu sve do 81. minuta, kada je Dejverson iz penala doneo Palmeirasu bod.

Kroz desetak dana počinje Kopa Libertadores, na tom takmičenju će učestvovati obe ekipe. Branilac trona je u grupi sa Emelekom (Ekvador), Deportivo Tahirom (Venecuela) i Independijenteom Petrolero (Bolivija), dok je Bragantino u znatno težoj grupi sa urugvajskim Nasionalom i argentinskim klubovima Velezom i Estudijantesom.

Najveći uspeh na međunarodnoj sceni Bragantino je ostvario prošle sezone. Stigao je do finala Kopa Sudamerikane, gde je poražen od Atletiko Paranensea. Da je bio drugačiji ishod, Bragantino i Palmeiras bi se sastali ove godine i u Rekopa Sudamerikani.

Palmeirasu će večeras da nedostaju Luan, zbog povrede, te Kuščević i Veverton, koji igraju za reprezentacije Čilea i Brazila. Zato se u rotaciju vratio Gostavo Gomez, koji je odradio suspenziju.

Bragantinu nedostaje više igrača. Zbog povreda neće igrati Artur, Alerandro, Hajdar, Emi Martinez, Gabrijel Novaes i Raul. Takođe nema ni Natana, koji ima srčane smetnje i mora na dodatnu kontrolu.

Posebno će gostima da nedostaje Artur, inače dete Palmeirasa. Bragantino ga je doveo u januaru 2020. godine za 6.000.000 evra i 24-godišnji krilni napadač je brzo postao jedna od zvezda tima. Ove sezone je odigrao 11 mečeva, postigao tri gola i zabeležio dve asistencije, ali je u međuvremenu povredio butinu i predstoji mu pauza.


-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL, PAULISTA – Polufinale

Subota

22.30: (1,52) Palmeiras (3,70) Bragantino (6,50)

Nedelja

21.00: (2,30) Sao Paulo (2,95) Korintijans (3,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Brazil 1PaulistaBragantinoPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara