Artur (©Reuters)
Artur (©Reuters)

Red Bulova imperija sve moćnija, Bragantino jednom nogom zakoračio u finale Kopa Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 02:24

Šou Artura u Bragansi

Raširio se Red Bud po čitavom svetu, a tamo gde ova moćna kompanija pusti pipke uzdizanje kluba dešava se preko noći. Zaposeo je Red Bul ekipe Salcburga, Lajpciga, Njujorka i - Bragantina. U ekspresnom roku mogao bi da pretvori Bikovee od niželigaša do osvajača Kopa Sudamerikane... 

U debitantskoj sezoni na međunarodnoj sceni Bragantino je nadomak finala. Praktično je jednom nogom brazilski klub zakoračio u veliko finale i bitku za trofej posle trijumfa u Bragansi - 2:0 (1:0). Potučen je Libertad, silovit je bio Bragantino, ali preostao je i revanš u Paragvaju.  

Izabrane vesti

Posao nije završen, ali je Bragantino vrlo blizu istorijskog finala Kopa Sudamerikane. Bili bi Bikovi spokojniji da im glavni arbitar uz posredstvo video-tehnologije nije poništio gol u sudijskoj nadoknadi drugog dela igre. Umesto da slave, fudbaleri Bragantina su po poslednjem zvižduku opkolili sudiju. Svesni su bili da bi nepriznati treći gol gotovo sigurno stavio tački na dvomeč. 

Libertad je razoružan, napadači su odsečeni, odbrana razmotirana... Golman je sačuvao obraz Libertadu, bio je poslednja linija odbrane paragvajskog kluba na neprijateljskoj teritoriji. Nije unapredio igru Libertada ni ulazak veterana i klupske ikone - Oskara Kardoza. Šampion paragvajske Klausure bio je nemi posmatrač Bragantinove salse. Ili bolje rečeno Arturove

Krilni napadač šalio se za čuvarima. U nekoliko navrata ih je dobro provozao, a sjajnu partiju začinio je golom i asistencijom. U drugoj sezoni u timu iz Braganse je eksplodirao. U dvomeču protiv Rosarija imao je učinak od četiri gola i jedne asistencije. Na dobrom je putu da sličnu statistiku ponovi i protiv Libertada. 

Nanizao je Artur dva čuvara na desnoj strani, odvezao je slalom kroz odbranu i uputio perfektnu loptu na peterac. Pronašao je Itala na drugoj stativi, a napadaču Bragantina zaista nije bilo teško da pogodi iz te pozicije. Da je ne samo izvanredan paker, već i realizator, potvrdio je Artur u drugom poluvremenu. Izborio je domaćin penal, Artur je namestio loptu na pelu tačku i u štoperskom maniru je lansirao po prečku. Tresao se okvir gola, sli što je još važnije tresla se i mreža.


KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE

Četvrtak

RB Bragantino - Libertad 2:0 (1:0)

/Italo 29, Artur 50pen/

Petak

02.30: (2,30) Penjarol (2,90) Atletiko PR (3,35)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaBragantinoLibertadJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara