Fudbaler Red Bulsa Šon Dejvis (©AFP)
Fudbaler Red Bulsa Šon Dejvis (©AFP)

Red Bulsi ispustili prednost sa igračem više, kraljevi remija - remizirali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.07.21. | 05:12

MLS: Atlanta i Nešvil po sedmi put u sezoni došli do boda

Ne cvetaju ruže Njujork Red Bulsima ove sezone, večeras su imali priliku da ostavre važan trijumf, sve je išlo u njihovu korist, ali nisu izdržali. Sa igračem više nisu uspeli da zadrže minimalnu prednost, pa se Filadelfija vraća kući zadovoljnija - 1:1 (0:0).

Filadelfija ostaje treća na tabeli Istočne konferencije sa 20 bodova, dok su Red Bulsi sa tri manje sedmi (posledje mesto koje vodi u plej-of).

Izabrane vesti

Prilično izjednačen meč na Red Bul Areni u Herisonu. Na kraju je remi možda i najpravednijih ishod, iako njim domaćin ne može da bude zadovoljan.

Najgoru moguću stvar za svoj tim je u 57. minutu napravio fudbaler Filadelije Metju Fris. On je rukama oborio protivničkog igrača u svom kaznenom prostoru. Za to je dobio crveni karton, a Red Bulsi su stavili loptu na kreč. Tačnije, to je uredio Patrik Klimala i bio je siguran: tukao je snažno i doneo prednost svojoj ekipi.

Pola sata je ostalo domaćinu da izdrži sa igračem više u polju - nije uspeo. Sve je palo u vodu u 85. minutu, kada je Serhio Santos nadvisio odbranu Red Bulsa i glavom zatresao mrežu domaće ekipe. Doneo je tako vredan bod svojoj ekipi.



Pola časa kasnije su na teren u Nešvilu izašli igrači istoimene ekipe i Atlanta Junajteda. Interesantno je da su u večerašnji duel ušli kao timovi sa najviše remija u ligi (po šest), pa je na kraju i njihov međusobni okršaj okončan podelom plena - 2:2 (1:1).

Ne ide baš sjajno ekipi Gabrijela Hajncea, koja je posle sedmog remija u sezoni u seriji od sedam mečeva bez trijumfa. Sa tim učinkom je 10. na tabeli Istoka, sa četiri boda manje od Red Bulsa. Nešvil u daleko boljoj situaciji, iako ima isti broj nerešenih rezultata. Ipak, ima dve pobede više, pa je sa šest bodova prednosti peti na tabeli. U seriji je od četiri meča bez poraza.

01.30: (2,60) Sinsinati (3,20) Kolumbus (2,80)

Gosti su poveli već u petom minutu. Enton Voks je nadskočio odbranu domaćina i glavom od stative poslao loptu u mrežu rivala. Usledila je inicijativa Nešvila, koja se isplatila samo devet minuta kasnije. Sjajno izveden korner, lopta je stigla do Džalila Anibabe, koji snažnim udarcem glavom poravnava rezultat.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, da bi posle samo dva minuga igre u drugom delu fudbaleri Atlante samo sebi pucali u nogu. Preciznije rečeno, to je uradio Erik Tores, koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudija nije imao dilemu, momentalno je pokazao na belu tačku, a odgovornost je preuzeo Hani Muhtar. Tukao je po sredini i nije pogrešio, domaća ekipa je stigla do preokreta.

Samo par minuta kasnije, Nešvil stiže i do dva gola prednost preko Saponga. Ipak, pogodak je poništen zbog ofsajda. Laknulo je gostima, pa im je samo par minuta trebalo da se vrate u meč. Ponovo korner, ovoga puta je Konvej zahvatio loptu glavom sa desetak metara i od stative je poslao u mrežu domaćina za novo izjednačenje.

Igrao se 74. minut kada je Atlanta ostala sa igračem manje. Džejk Mulrejni je užasno startovao, pa sudija nije imao dilemu, pokazao mu je crveni karton. Malo je nedostajalo da samo tri minuta kasnije Nešvil iskoristi brojčanu prednost, ali je udarac Muhtara iz slobodnog udarca golman gostiju Alek Kan uspeo da ukroti.


MLS

Četvrtak

Nju Ingland - Toronto 2:3 (0:3)

/Hil 56, Buksa 7 - Soteldo 9, Lourens 15, Endi 24/

Monteal - Njujork Siti 2:1 (1:1)

/Toje 43pen , Kuito 73 - Parks 29/

Čikago - Orlando 3:1 (1:1)

/Sekulić 45+1, Berić 72 Ofor 90+6 - Perea 34/

Ostin - Los Anđeles 0:2 (0:1)

/Sifuentes 39, Rosi 89/

Kolorado - Minesota 2:0 (1:0)

/Galvan 45 - Šinjašiki 81/

Sijetl - Hjuston 2:0 (0:0)

/Rou 62, Ruidijaz 90+4/

Vankuver - Solt Lejk 0:4 (0:1)

/Krilih 1, 57, Rusnak 74, Hulio Santos 90+4/

Los Anđeles Galaksi - Dalas 3:1 (2:0)

/Raveloson 17, Klark 27, Zubak 51 - Hara 71/

Petak

Njujork Red Buls - Filadelfija 1:1 (0:0)

/Klimala 60 - Santos 85/

Nešvil - Atlanta 2:2 (1:1)

/Anibaba 14, Muhtar 49 - Voks 5, Konvej 59/

Subota

01.30: (2,60) Sinsinati (3,20) Kolumbus (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MLSNjujork Red BulsFiladelfija JunionNešvilAtlanta junajtedGabrijel Hajnce

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara