Odluka na Ameks stadionu (© Reuters)
Odluka na Ameks stadionu (© Reuters)

Red je bio: Dokle više stative i prečke, Brajton je mogao da ponizi Totenhem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 22:09

Prva pobeda ekipe Grema Potera na domaćem terenu

Neko je morao da plati cenu. Čelsi je početkom sezone bio ambiciozan, Mančester junajted srećan da ga spasi VAR, Sautempton sposoban da preokrene, Arsenal dovoljno dobar da se zadovolji minimalcem. Ni na jednom od tih mečeva Brajton nije bio nadigran. Kao što nije ni kad su na Ameks stadion dolazili Vest Brom, Barnli, Šefild junajted i Fulam, samo što nikog od njih nije uspeo da savlada. A onda mu se nacrtao „ranjeni“ Totenhem i ekipa Grema Potera zablistala je kao nikad u takmičarskoj 2020/21, zabeleživši prvu pobedu na svom stadionu.

Ubedljiviju nego što pokazuje smeafor (1:0). Zasluženu, čistu kao suza. Za drastično povećane šanse u borbi za opstanak, jer sad ima čak sedam bodova više od najbližeg pratioca.

Izabrane vesti

Ako ćemo pošteno, ekipi sa juga Engleske nije mesto pri dnu tabele. Samo spletom nesrećnih okolnosti je dospela u društvo davljenika, ali se protiv učesnika Lige Evrope videlo da ima štofa makar za zlatnu sredinu. Na kraju krajeva, ima fudbalera kome je kad-tad moralo da se vrati. Pet puta je Leandro Trosar pogađao okvir gola tokom sezone, prečke i stative sprečile su ga da obogati golgeterski saldo. Verovatno bi i pozicija Brajtona bila komotnija da je bivši igrač Genka bio samo malo precizniji, a onda je došao meč sa sastavom Žozea Murinja i Belgijnac je sve naplatio. Divnu timsku akciju po desnoj strani i dodavanje Paskala Grosa pretvorio je u pogodak koji se ispostavio presudnim.

Sam Gros je u uvodu meča uzdrmao stativu – toliko o malerima Brajtona – šansu imao Adam Vebster, zicer rezertvista Aron Konoli (Tobi Alderveireld sprečio pogodak), ali domaćin je stigao do celog plena protiv povredom Harija Kejna uzdrmanih gostiju iz Londona. A bez najboljeg strelca i asistenta, Totenhem nije ni izbliza opasan. Hjong Min Son skoro da nije imao šansu, Geret Bejl je zamenjen posle sata igre, Karlos Vinisijus pokušao dalekometnim hicem da donese izjednačenje, pa se sedmica započetak porazom od Liverpula pre tri dana završila fatalno.

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Subota

Everton - Njukasli 0:2 (0:0)

/Vilson 73, 90+3/

Kristal Palas - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Eze 60/

Mančester Siti - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Žesus 9/

VBA - Fulam 2:2 (0:1)

/Bartli 47, Pereira 66 - Rid 10, Kavalijero 77/

Arsenal – Mančester junajted 0:0

Sautempton - Aston Vila 0:1 (0:1)

/Barkli 41/

Nedelja

Čelsi - Barnli 2:0 (1:0)

/Aspilikueta 40, Alonso 84/

Lester - Lids 1:3 (1:1)

/Barns 13 - Dalas 15, Bamford 71, Herison 84/

Vest Hem – Liverpul 1:3 (0:0)

/Doson 87 – Salah 57, 68, Vajnaldum 84/

Brajton – Totenhem 1:0 (1:0)

/Trosar 17/



tagovi

Leandro TrosarTotenhemBrajton

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara