Herta se upecala, kreće po najveću kiksaru od golmana

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.03.20. | 21:20

Liverpul ne bi trebalo da mu pravi probleme

U Istanbulu je završio, Liverpul i da nema Alisona teško bi ozbiljno računao na njega, ali Loris Karijus po svemu sudeći ne mora da brine za budućnost. Samo tri dana pošto je trener Sergen Jalčin najavio da zbog visokih primanja neće zadržati Nemca u Bešiktašu, po isteku pozajmice, na adresu 26-godišnjeg golmana stigla je prva ponuda.

Doduše, ne u zvaničnoj formi, ali i nemački i turski mediji združeno javljaju da Karijsa želi Herta i da je spremna da započne pregovore sa Crvenima kako bi ga angažovala u predstojećem prelaznom roku.

Izabrane vesti

Klubu sa Olimpijskog stadiona u Berlinu, očito, ne smetaju greške koje svaki čas pravi Karijus, zbog čega ga mnogi smatraju najvećom kiksarom među golmanima modernog fudbala. Naprotiv, pamte mu parade iz vremena u Majncu, zaslužne za transfer na Enfild leta 2016. za 6.200.000 evra.

Prvom golmanu Herte, Tomasu Kraftu na kraju sezone ističe ugovor, rezervni Rune Jarštajn ulazi u završnu godinu saradnje, a Denisu Smaršu je tek 21 godina, ove sezone branio je tek 60 minuta na gostovanju Augzburgu i nije neko u koga bi na Olimpijskom stadionu mogli da se pouzdaju. Nije ni Karijus, međutim, bar je iskusniji, pa su najavljeni pregovori sa Liverpulom.

Očekuje se da Jirgen Klop izađe u susret Karijusu, iako je papirima vezan za Enfild do juna 2021. i dozvoli mu transfer u Berlin. Sam Loris je želja Mađara Žolta Petrija, već petu godinu angažovanog na mestu trenera golmana Herte. Njemu očito ne smeta što Karijus često ima „žute minute“ i želi da ga vidi u ekipi.

Karijus ima i privatni razlog da se preseli u Berlin, tamo mu živi partnerka Sofija.

(FOTO: © Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara