Ognjen Mudrinski (©Star sport)
Ognjen Mudrinski (©Star sport)

Regan na Mudrinskog u Rijeci

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.20. | 10:14

Istra na Rujevici igra prijateljski meč sa Goricom

Juče Rijeka i Inter, danas Istra i Gorica. Sve na Rujevici. Privremeni dom najboljeg riječkog tima trenutno je u funkciji fudbala i priprema brojnih hrvatskih klubova za nastavak sezone, koji je planiran za 5. jun.

Nakon brojnih peripetija Istra će danas odigrati prvu prijateljsku utakmicu u ovom, neuobičajenom, pripremnom razdoblju, protiv ligaškog rivala Gorice (16.30).

Izabrane vesti

Utakmica je, razumljivo, zatvorena za gledaoce, baš kao što će biti i sve prvenstvene, ali već sama činjenica da će trener pulskog tima Ivan Prelec moći da proveri formu svojih igrača velika je pobeda. Jer nije bilo sigurno hoće li se meč uopšte odigrati, a najveći problem je bilo naći mesto za sparing.

Istra je u dosadašnjem delu sezone stacionirana na 8. mestu sa svega četiri pobede na 26 utakmica. Mršav učinak obećava grčevitu borbu za opstanak, jer su najugroženiji Inter i Varaždin samo dva boda daleko. Današnji rival Istrana, za koje nastupa Obeng Regan, nekadašnji vezista Napretka i Čukaričkog, biće Gorica, koja na svom kontu ima gotovo dvostruko više osvojenih bodova.

Igrači tima iz Velike Gorice će u sklopu priprema za nastavak sezone odigrati tri utakmice. Prva na redu je protiv Istre.

"Svi smo čekali ovaj trenutak kada ćemo ponovo moći da igramo fudbal. Smatram da ove utakmice u kojima dva kluba iz različitih delova države igraju jedan protiv drugog imaju veliku važnost za sve nas. To znači da se život polako vraća u normalu i da dobijamo bitku protiv pandemije. Što se tiče duela protiv Istre, prevladava uzbuđenje. Naravno, moraćemo da ispunimo i taktičke zadatke, poraditi na nekim segmentima igre, ali najvažnije je da sada svi dobiju minutažu i zato planiramo da igramo sa dva tima", rekao je trener Gorice, Litvanac Valdas Dambrauskas.

Tri dana kasnije Goricu, za koju kao pozajmljeni igrač iz Jagjelonije igra srpski napadač Ognjen Mudrinski, očekuje gostovanje Dinamu, a potom dvoboj protiv Varaždina.



tagovi

Obeng ReganOgnjen MudrinskiIstra 1961Gorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara