Robert Ljubičić (Reuters)
Robert Ljubičić (Reuters)

Regionalna transfer bomba: Dinamo Zagreb kupio Austrijanca za 2.500.000 evra i procente!

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 19:03

Jedan od najskupljih poslova u istoriji hrvatskog kluba

Regionalna transfer bomba: Dinamo Zagreb je dogovorio kupovinu austrijskog veziste hrvatskog porekla Roberta Ljubičića iz bečkog Rapida!

Kako navode brojni relevatni izvori iz Austrije poput Kronea ili Kuriera, zagrebački klub je pristao da plati 2.500.000 evra na ime obeštećenja, a Bečlijama će pripasti i određeni procenti od dalje prodaje.

Izabrane vesti

Robert Ljubičić ima 22 godine i igra na poziciji centralnog veznog. Mladi je reprezentativac Austrije iako je ranije igrao i za omladince Hrvatske. Ponikao je u Rapidu ali je do prvog tima morao zaobilaznim putem preko Vinera i Sankt Peltena. Letos je obukao dres zeleno-belih i već u prvoj sezoni skrenuo pažnju. Istakao se i u mečevima grupne faze Lige Evrope protiv Dinama pa su ga Modri hteli još u zimskom prelaznom roku. Tada nije došlo do dogovora oko cene ali sada izgleda jeste. Rapid je lepo zaradio s obzirom da je letos doveo Ljubičića bez obeštećenja.

Ljubičić je rođen i odrastao u Austriji a otac mu je Hrvat iz BiH koji je doselio u Austriju početkom 90-ih. I on je bio fudbaler, igrao je za niželigaške austrijske klubove a inače je bio veliki navijač Crvene zvezde. Zato je sinovima dao imena po omiljenim fudbalerima iz čuvene generacije crveno-belih. Robert je dobio ime po Prosinečkom a stariji Dejan (letos prešao iz Rapida u Keln) po Savićeviću.

Transfer Roberta Ljubičića je jedan od najvećih u istoriji zagrebačkog kluba i deli šesto mesto sa transferom Žuniora Fernandesa iz Leverkuzena 2014. godine. Skuplji su bili Marko Rog (5.000.000 evra), Ivan Nevistić (3.000.000), Luka Ivanušec (3.000.000), Petar Bočkaj (2.700.000) i Ijaji Atiemven (2.650.000).

Ljubičić bi narednih dana sa Dinamom trebalo da potpiše petogodišnji ugovor.


tagovi

Robert LjubičićLetnji prelazni rok 2022Dinamo ZagrebRapid Beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara