Rejnijer u Dortmund (©bvb.de)
Rejnijer u Dortmund (©bvb.de)

Rejnijer dve godine u Dortmundu, Real prodaje još sedmoricu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.20. | 14:26

Po uzoru na Hakimija...

Sa Ašrafom Hakimijem je napravljen pun pogodak, sad da vidimo kako će biti u Rejnijerijevom slučaju. Talentovani Brazilac koga je Real doveo za 30.000.000 evra napustio je Madrid i dve naredne sezone provešće na pozajmici u Dortmundu.

Koliko je Borusija platila za ovo zadovoljstvo – ne zna se. Jedino se zna da je Real zadržao opciju da posle prve sezone vrati 18-godišnjeg Brazilca u Madrid. Mada je plan da to bude 2022. Tada će već i Vinisijus i Rodrigo i Eder Militao imati španske pasoše i otvoriće se mesto da Rejnijer zauzme jedno od mesta za igrače van Evropske unije.

Izabrane vesti

Drugo bi recimo moglo da pripadne Takefusi Kubu, još jednom igraču koga je Real ove sezone poslao na kaljenje, samo u Viljareal, pa će tako Japanac igrati Ligu Evrope, a Rejnijer, ako se izbori za mesto u Borusijinom timu, Ligu šampiona.

U primeru Hakimija to je genijalno funkcionisalo. Nije se doduše on vratio na stadion „Santjago Bernabeu“, ali je letnjom prodajom Interu ovog leta u klupsku kasu uneo 40.000.000 evra. Onda je Kubo otišao u Viljareal, Rejnijer u Borusiju, Hezus Valjeho na kaljenje u Granadu, Havi Sančez je prodat Viljarealu za 3.000.000... Još 5.000.000 era uzeo je Real od Levantea za Horhea de Frutosa i Danija Gomeza, koji su prošle sezone bili na pozajmicama.

I ni tu nije kraj, jer će Real prodati ili pozajmiti još sedmoricu igrača.

Zinedin Zidan trenutno na raspolaganju ima njih 32, ideja je da ih bude 25. Najviše bi u Realu voleli da uspeju da prodaju Gereta Bejla, Hamesa Rodrigeza i Marijana Dijaza, posebno ovu prvu dvojicu, jer masno zarađuju, a Zidan ih ne vidi. Na spisku igrača koji bi po tumačenju lokalnih medija mogli i da odu i da ostanu su pre svega Luka Modrić, pa Isko, naš Luka Jović, Dani Sebaljos, Lukas Vaskez, Braim Dijaz, Alvaro Odrizola, Naćo Fernandez. Njihove sudbine biće isprepletane, jer će svi zavisiti od toga za koje će igrače stići najbolje ponude.

Ako pride neko i stigne, moraće klub da napusti i više igrača, mada je Florentino Perez već rekao da ovog leta neće biti zvučnih pojačanja.


tagovi

RejnijerLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara