Kent i Morelos ©Reuters
Kent i Morelos ©Reuters

Rekonstrukcija Rendžersa: Sutra se opraštaju Morelos, Kent i Mekgregor

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 10:32

Ajbroks napuštaju i Skot Arfild i Filip Helender, dok je još uvek neizvesna budućnost teško povređenog Stivena Dejvisa

Glazgov Rendžers je spreman za ozbiljnu rekonstrukciju u narednoj sezoni. Čuveni škotski klub je zvanično objavio da na kraju sezone iz kluba odlaze petorica igrača, od kojih su četvorica nastupala protiv Crvene zvezde u dvomeču osmine finala Lige Evrope u sezoni 2021/2022, a kasnije stigla i do finala istog takmičenja.

U pitanju su Skot Arfild, Filip Helander, Rajan Kent, Alan Mekgregor i Alfredo Morelos. Poslednja trojica su obeležili jednu eru na Ajbroksu i bili prava okosnica tima. Razloga za rastanak verovatno ima više. Možda je došlo i do zasićenja, možda su svi igrači dostigli maksimum, a možda jednostavno nije ni bilo dogovora oko produžetka saradnje.

Izabrane vesti

Tu se pre svega misli na Kenta i Morelosa, koji imaju po 26 godina i šansu da kao slobodni igrači ostvare najbolje ugovore u dosadašnjem toku svojih karijera.

Kolumbijac je predstavljao fantastičnu kupovinu Policajaca na leto 2017. godine, kada je stigao iz Helsinkija za 1.200.000 evra. Šest sezona kasnije njegov učinak je impresivan - 124 gola i 58 asistencija na 268 utakmica. Proteklih nedelja govorilo se da ima ozbiljnu finansijsku ponudu od Al Nasra iz Saudijske Arabije, što je potpuno ugasilo mogućnosti Sevilje i Galatasaraja, koji su takođe pokazali

Rajan Kent je bio ozbiljna investicija. Liverpulu je za njegovo obeštećenje plaćeno 7.200.000 evra, ali je za to uzvratio nekim izuzetno dobrim partijama. Učinak odličnog krila je takođe za svaki respekt - 33 gola i 58 asistencija na 2018. utakmica. Pominjalo se interesovanje Evertona, tako da nema sumnje da je prioritet momka, rođenog u Oldamu, povratak u Premijer ligu.

Legendarni Alam Mekgregor je zabeležio 500. meč za Rendžers u aprilu protiv Dandi Junajteda i njemu će biti spremljeno posebno priznanje koje će primiti u prijateljskom meču 18. jula protiv Njukasla. Prethodno, svima njima zajedno narednog vikenda će biti pripremljen oproštaj od Ajbroksa u sutrašnjem meču protiv Hartsa.

U ovom trenutku, od igrača kojima ističu ugovori, neizvestan je status samo iskusnog Stivena Dejvisa, koji radi na oporavku od teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata, nastale u decembru prošle godine.


tagovi

Skot ArfildRajan KentAlan MekgergorAlfredo MorelosGlazgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara