Ospina u akciji (©Reuters)
Ospina u akciji (©Reuters)

Rekorder Ospina odbranio dva penala, Kolumbija preko Urugvaja u polufinalu Kopa Amerike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 01:58

Iskusni čuvar mreže junak dana

Dobili smo i trećeg polufinalistu ovogodišnjeg Kopa Amerike, drugog penalima. Posle Perua, do pobede u četvrtfinalu s bele tačke došla je i Kolumbija, čiji su reprezentativci bili precizniji od urugvajskih posle 0:0 tokom igre, a golman David Ospina sigurniji od kolege Fernanda Muslere.

Podsetimo, na Kopa Amerika nema produžetaka, što je i dobra stvar kada je u pitanju ova utakmica. Malo toga kvalitetnog videli smo u 90 i kusur minuta nadmetanja Kolumbije i Urugvaja na Nacionalnom stadionu u Braziliji. U prvom poluvremenu samo jednu pravu šansu, kada je u 44. minutu Muslera odlično zatvorio ugao Zapati, a na odbijenu loptu natrčao Luis Murijel, koji je ipak šutirao pored gola.

Izabrane vesti

Početak drugog poluvremena doneo je nekoliko opasnih napada na obe strane, delovalo je da su Oskar Tabarez i Reinaldo Rueda u pauzi naredili juriš svojim fudbalerima, međutim, Muslera na jednoj, a Ospina na drugoj strani nisu imali previše posle, a kada je bilo potrebe da intervenišu, činili su to prilično sigurno.

Iako su rastrčani ušli u drugo poluvreme, kako je vreme odmicalo igrači obe selekcije ponovo su se sve više zatvarali u gard i puštali da vreme teče, a pitanje polufinaliste reše penali. Ispostavilo se to kao bolja odluka Kolumbijaca.

David Ospina, koji je ovom utakmicom postao rekorder po broju nastupa za svoju reprezentaciju (112, prestigao Karlosa Valderamu), odbranio je prvo šut Hozeu Himenezu u drugoj seriji, a onda i Matijasu Vinji u četvrtoj, za ukupnih 4:2 u korist Kolumbije sa bele tačke.

Šampion Južne Amerike iz 2001. godine za novo finale, treće u svojoj istoriji, boriće se protiv boljeg iz duela Argentina - Ekvador. Prvi polufinalni par je Brazil - Peru.

KOPA AMERIKA – ČETVRTFINALE

Petak

Peru - Paragvaj 3:3 (2:1) 4:3 posle penala

/Lapadula 21, 40, Jotun 80 - Gomez 11, Alonso 54, Avalos 90/

Subota

Brazil - Čile 1:0 (0:0)

/Paketa 47/

Urugvaj - Kolumbija 0:0, 4:2 posle penala

Nedelja

03.00: (1,65) Argentina (3,60) Ekvador (6,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa AmerikaLuis SuarezEdinson KavaniDuvan ZapataDavid Ospinareprezentacija Urugvajareprezentacija Kolumbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara