Srđan Hrstić u duelu sa Aleksandrom Dragovićem (©MN Press)
Srđan Hrstić u duelu sa Aleksandrom Dragovićem (©MN Press)

Rekordna prodaja Subotičana: Hrstić u Hekenu za 1.600.000!

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 20:24

Deo pomenute sume zavisi od ostvarenih bonusa, ali svakako je reč o najvećem transferu u istoriji Spartaka

Senzacionalna eliminacija od Ki Klaksvika sa Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Ligu šampiona upalila je alarm u švedskom prvaku Hekenu. Šansa za evropsku jesen i dalje postoji, a prva prepreka na putu ka Ligi Evrope je Žalgiris, a kako bi bila preskočena, u Hekenu su rešili da se momentalno pojačaju. I, pazarili su u Srbiji.

Novi napadač švedskog kluba je 20-godišnji Srđan Hrstić iz Spartaka, čijom prodajom će Subotičani oboriti klupski rekord! Po saznanjima Mozzart Sporta, kompletan posao, ukoliko budu ispunjeni svi uslovi za bonuse, iznosiće 1.600.000 evra, ali svakako je u osnovi ovog transfera sedmocifren iznos koji je već uplaćen na račun srpskog kluba, s obzirom na to da su Šveđani ozvaničili transfer objavom na društvenim mrežama.

Izabrane vesti

Mladi Hrstić sezonu u Mozzart Bet Superligi otvorio je golom za pobedu 2:1 protiv IMT-a. U prošloj - koja mu je druga sa zapaženom minutažom u prvom timu - u strelce se upisao sedam puta, a imao je i dve asistencije u ukupno 28 nastupa. Reč je o momku koji je ponikao u klubu sa severa države i redovan je u mlađim selekcijama srpske reprezentacije. Još prošle zime je imao poziv iz inostranstva, ali je ipak ostao i pomogao Spartaku da kroz plej-aut zadrži superligaški status.

Pre ovog transfera, rekordna prodaja na Gradskom stadionu u Subotici bio je Vojo Ubiparip, koji je januara 2011. prešao u poljski Leh Poznanj za 600.000 evra. Edmund Ado je ovog leta prodat Crvenoj zvezdi za 400.000 evra, a u aktuelnom prelaznom roku Subotičani su zaradili i na odlasku Nikole Srećkovića u Vislu Plok za oko 300.000 evra,

Pored njih dvojice Spartak su nedavno napustili i Noboru Šimura (Tajland), Janko Tumbasević (Mladost Lučani), Miloš Ostojić (Zvijezda 09), Petar Stanić (Crvena zvezda/TSC)...



tagovi

Spartak SuboticaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara