Foto: Reuters
Foto: Reuters

Remi kao poraz: Sao Paulo bacio u vodu poklon Internasionala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.02.21. | 03:04

Sedma vezana utakmica bez pobede za Trikolore

Pred kraj decembra, preciznije posle 27. kompletiranih kola Brazileiraa delovalo je da Sao Paulo uhvatio pravac i da jezdi ka prvoj tituli šampiona Brazila od 2008. godine. Sedam utakmica kasnije, Trikolori su se pomakli samo dva boda od tadašnjih 56, zaljučno sa večerašnjim razočaravajućim remijem protiv Seare. Niko im neće osporiti da su bili kvalitetniji, da su nadigrali rivala, ali velikanu iz istoimenog grada od toga neće ostati apsolutno ništa - 1:1.

Očigledno ih nije dovoljno razdrmao poraz lidera Internasionala od Sport Resifea koji ih je, barem je tako delovalo, vratio u igru za trofej. Međutim, sedmi put zaredom su razočarali navijače, pa čak i da dobiju utakmicu manje koju imaju u odnosu na prvoplasirani Inter, i dalje će zaostajati četiri boda. Previše, jer su u opticaju još samo tri runde.

Izabrane vesti

Bez smenjenog Fernanda Diniza, a sa novajlijom Markosom Vizolijem koji se neće dugo zadržati na klupi (po završetku sezone trebalo bi da stigne Ernan Krespo) Trikolori nisu oklevali i ustremili su se na protivnički gol praktično momentalno nakon uvodnog sudijskog zvižduka. Ređale su su se prilike u prvih deset minuta... Lusijano, Dani Alves, Pablo... ali Rišar de Oliveira je sve zaustavljao, pa i novi pokušaj Lusijana posle pola sata igre. Na odbitak se nadovezao Če-Če, prouzrokovao veliko slavlje Trikolora koje je ubrzo ugušeno nakon što je posle konsultacije sa kolegama u VAR sobi, glavni sudija Pereira Sampajo poništio gol zbog očiglednog ofsajda.

Nije samo De Oliveira bio junak gostiju. Kapiten Fabinjo je savršenim startom u 62. minutu vrlo verovatno sprečio pogodak Lusijana. Domaći su mislili da zaslužuju penal jer se napadač našao u sendviču između golmana i defanzivca, ali i na usporenom snimku se jasno vidi da je Fabinjo pogodio loptu, a da je De Oliveira kasnije naleteo na Lusijana.

I onda, u sudijskoj nadoknadi kada je remi mirnih mreža već bio viđen, Volpi je izgubio zdrav razum pred svojim golom, a Ču mu je oduzeo loptu i lako pogodio za goste. Na par minuta im je produbio nade da bi uz pobede do kraja šampionata mogli do kvalifikacija za Libertadores. Međutim, rastužio ih je Lusijano u sedmom minutu nadoknade.

Poput Trikolora, poklon Internasionala nije iskoristio ni Atletiko Mineiro koji je mogao da priđe lideru na tri boda zaostatka. Međutim, Fluminense je bio tvrd orah - 0:0. U isto vreme Korintijans i Atletiko Paranaense su u Sao Paulu režirali spektakluranu goleadu 3:3, koja na kraju nije usrećila ni jedne ni druge. Pobeda je svakom od rivala garantovala podgrevanje nada da bi uz pobede u završnici mogli do direktnog plasmana u Libertadores. Ovako, kvalifikacije ostaju kao realan scenario.

BRAZIL 1 – 35. KOLO

Subota

Baija – Gojas 3:3 (2:1)

/Žilberto 26, Novaes 45+3, Aleson 79 - Fernandao 19, 90+5, Vinisijus 49/

Nedelja

Atletiko Gojanense - Santos 1:1 (1:0)

/Žean 33 - Leonardo 79/

Ponedeljak

Bragantino - Flamengo 1:1 (0:1)

/Italo 63 - Barbosa 35pen/

Utorak

Botafogo - Gremio 1:3 (0:2)

/Rafael Navaro 56, Mateus Babi 82 - Alison 7, Žan Pjer 17, Dijego Čurin 54pen, Mateus Enrike 74, 78/

Sreda

Internasional - Sport Resife 1:2 (1:2)

/Patrik 41 - Markao 38, Dalberto 45+5/

Fortaleza - Vasko da Gama 3:0 (2:0)

/Tores 7, David 44, Romarinjo 64/

Četvrtak

Sao Paulo - Seara 1:1 (0:0)

/Lusijano 90+7 - Ču 90+3/

Korintijans - Atletiko Paranaense 3:3 (2:2)

/Moskito 3, 56, Gabrijel 18 - Abner 14, Kanesin 35, Vitinjo 73/

Fluminense - Atletiko Mineiro 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sao PauloSearaBrazileirao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara