Remzi bljuvao vatru, Gigsov Vels igra ozbiljan fudbal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.11.19. | 22:45

Slaviša Stojanović napravio iznenađenje večeri u kvalifikacijama pobedom nad Austrijom

Maksimalno ozbiljno su Velšani shvatili svojevrsno finale svoje grupe sa Mađarskom i laganim i zasluženim trijumfom od 2:0 pred svojom publikom obezbedili direktan plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine. Dva pogotka Arona Remzija, početkom prvog i drugog poluvremena, bili su dovojni za klasičan nokaut koji su Zmajevi priredili našim severnim susedima i prestigli ih na tabeli u poslednjem kolu iza lidera Hrvatske.

Dominirao je Vels tokom svih 90 minuta, nemoćni gosti jedva da su zapretili za 90 minuta igre, a čak i kada je jednom Roland Šalaj pobegao domaćinima u 35. minutu iskusni golman Velsa Vejn Hensi znalački je sačuvao mrežu. Do vodećeg gola domaćini su stigli posle sjajnog centaršuta Gereta Bejla s krila i odlične reakcije glavom Remzija u 15. minutu, a malo nakon što je krenulo drugo poluvreme vezista Juventusa se sjajno snašao posle prekida i iz lagane pozicije postavio konačan rezultat u 47. minutu.

Izabrane vesti

Propustila je selekcija Rajana Gigsa još nekoliko prilika da u finišu dotuče Mađare, ali legenda Mančester Junajteda može da bude zadovoljna jer je njegov mladi tim odigrao dobar meč. Hari Vilson je večeras ostao na klupi, ali je zato dobru rolu imao Danijel Džejms koji je pokazao da na njega ozbiljno može da se računa na velikom takmičenju.

Zanimljivo je da posle obezbeđenog plasmana na Evropsko prvenstvo Velšani već znaju da će na završnom turniru biti ili u grupi A u koju će Italija (kao domaćin) ili u grupi B zajedno sa Belgijom, Danskom i Rusijom (igra se u Kopenhagenu i Sankt Peterburgu).

Mađarska će posle ovog poraza svoj put do šampionata Evrope morati da potraži kroz baraž preko Lige nacija, a sa njima će pod ruku i trećeplasirani Slovaci kojima trijumf nad Azerbejdžanom u Trnavi od 2:0 nije bio dovoljan za drugo mesto. Nadali su se Slovaci da bi Mađari mogli do remija u Kardifu što bi i njima otvorilo put ka drugom mestu, ali uzalud... 

U grupi G u kojoj je sve bilo rešeno uoči poslednjeg kola selekcije su se opustile pa smo na tri utakmice zabeležili sedam golova.

Najveće iznenađenje je definitivno poraz Austrije od autsajdera Letonije od 1:0, mada mu je i selektor gostiju Franko Foda poprilično doprineo odlukom da izostavi iz sastava neke od standardnih fudbalera koji su pre nekoliko dana zapečatili plasman na EURO. Ekipa nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Slaviše Stojanovića je taj poklon iskoristila i zahvaljujući pogotku defanzivca švajcarskog Ksamaksa Ošsa u 65. minutu upisala prvu pobedu još od juna 2018. godine. Do večeras Letonci su imali devet vezanih poraza u kojima su dali samo dva gola, a primili čak 28 komada.

Razočaravajuće veče imali su i Izraleci i Bibras Natko koji su kao gosti poraženi u Skoplju od Severne Makedonije sa 1:0. Strelac pobedonosnog gola bio je vezista Videotona Boban Nikolov u nadoknadi prvog poluvremena, a vezista Partizana i kapiten gostiju odigrao je svih 90 minuta.

Poljska je u Varšavi u vatrometu golova porazila Sloveniju sa 3:2 i tako se još jednom ubedljivom partijom oprostila od ove godine i svojih navijača. Robert Levandovski doprineo je jednim golom trijumfu svoje selekcije koja će i pored sjajnog kvlaifikacionog ciklusa morati u drugi šešir na žrebu. Ipak, najupečatljiviji detalj dogodio se na kraju prvog poluvremena kada je čitav stadion ovacijama pozdravo penzionera Lukaša Piščeka koji se oprostio od reprezentativnog dresa.

 

Grupa E

Slovačka - Azerbejdžan 2:0 (1:0)
/Boženik 19, Hamšik 85/ 

Vels - Mađarska 2:0 (1:0)
/Remzi 15, 47/

Grupa G

Poljska - Slovenija 3:2 (1:1)
/Šimanski 3, Levandovski 54, Goralski 81 - Matavž 14, Iličić 61/

Letonija - Austrija 1:0 (0:0)
/Ošs 65/

Severna Makedonija - Izrael 1:0 (1:0)
/Nikolov 45+2/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara