©Reuters
©Reuters

Ren čeka ponudu od 30.000.000 evra, Junajted juri da završi posao pre Pari Sen Žermena

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 10:27

Crveni đavoli žele da kompletiraju još jedan ozbiljan transfer ovog leta

Mančester Junajted je ubrzao proces angažovanja veziste Rena Eduarda Kamavinge. Supertalentovanom Francuzu ugovor sa Renom ističe za godinu dana, pa bi klub sa Roazon Parka pristao na ponudu od 30.000.000 evra. U Renu su svesni da ne mogu previše da se cenkaju, jer bi u slučaju neuspele prodaje Kamavinga mogao da ode u bescenje narednog leta.

Crvenim đavolima se ozbiljno žuri, jer ima još zainteresovanih klubova, a posebnu opasnost predstavlja Pari Sen Žermen, koji je odavno pokazao ozbiljno interesovanje za igrača.

Izabrane vesti

Kamavinga (18) se ovog leta našao u olimpijskoj selekciji Francuske, a prošlog avgusta je postao najmlađi igrač koji je pozvan u reprezentaciju Trikolora još od 1932. godine. Tada je imao 17 godina, devet meseci i 17 dana. Mesec dana kasnije zaigrao je protiv Hrvatske i postao najmlađi debitant još od 1914. godine.

Kamavinga je proizvod Renove akademije, debitovao je u prvom timu 2019. godine, kada je imao 16 godina, a za prvi tim je odigrao 67 utakmica u Ligi 1.

Junajted je ovo leto započeo velikim transferom Džejdona Sanča iz Borusije Dortmund, posče čega je Ole Gunar Solskjer izjavio da klub namerava dodatno da se pojača, ali pod uslovom da dogovori ne remete ekonomski klub. Izgleda da je Kamavinga u zoni dozvoljenih klupskih investicija ovog leta.

Kamavingin kvalitet je to što gotovo podjednako dobro može da igra na pozicijama defanzivnog i centralnog veziste. Iako ima prilično malo godina to se ne vidi na terenu, pošto igra sa dosta samopouzdanja. Njegov razvoj su pomno ispratili evropski velikani, pa će već ovog leta napraviti veliki iskorak u svojoj karijeri.


tagovi

Eduardo Kamavinga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara