Predstavljanje Bruna Ženesija (twitter©Stade Rennais F.C.)
Predstavljanje Bruna Ženesija (twitter©Stade Rennais F.C.)

Ren doveo Ženesija za spas sezone

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.03.21. | 02:54

Francuski stručnjak se vratio u domovinu posle godinu i po dana u Kini

Pet dana nakon što je doskorašnji trener Žilijen Stefan podneo ostavku zbog razočaravajućih rezultata, Ren je promovisao novog šefa stručnog štaba. Na Roazon Park stigao je čovek koji odlično poznaje prilike u Ligi 1, Bruno Ženesio.

Francuz je vodio Lion od 2015. do 2019. godine, donevši Dečacima osminu finala Lige šampiona u poslednjoj sezoni na Grupama stadionu. Tada je grupnu fazu završio bez poraza, sa pet remija i trijumom protiv Mančester Sitija, ali ga je Barselona pošteno ponizila u dvomeču za plasma među najboljih osam klubova starog kontinenta. Ekipom Liona kormilario je 185 puta uz 101 pobedu, 37 remija i 47 neuspeha.

Izabrane vesti

U međuvremenu je Ženesio vodio Peking Guan i posle godinu i po dana u kineskom fudbalu i tri meseca tokom kojih se vodio kao nezaposlen odlučio je da se vrati u domovinu. Imaće vrlo nezahvalan zadatak da preokrene stvari sa crveno-crnima koji su doživeli pet vezanih poraza, odnosno osam mečeva zaredom nisu slavili u svim takmičenjima. Na klupi novog kluba debitovaće za četiri dana na Velodromu protiv Marseja, a vrlo brzo u goste mu stiže Strazbur.

Za početak, cilj je prekid serije poraza, pa onda jurnjava za evopskim takmičenjima koja mu u ovom momentu beže šest bodova.


tagovi

Bruno Ženesio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara