Zoran Rendulić i Dušan Đorđević (©MN Press)
Zoran Rendulić i Dušan Đorđević (©MN Press)

Rendulić već uzeo trofej, a danas ima debi u Prvoj ligi na klupi Traktorista

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.08.20. | 11:30

IMT počinju šampionat na Novom Beogradu protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice. Radnički iz Pirota promenio tim između dve sezone, cilj je opstanak

U petak je počeo i drugoligaški karavan u Srbiji. Liga je proširena sa 16 na 18 klubova. Na premijeri su Žarkovo i Jagodina odigrali bez golova, dok je u subotu došlo pet kečeva. Domaćini su bili nemilosrdni na startu sezone, a i danas IMT i Radnički iz Pirota imaju ulogu favorita na svojim terenima.

Traktoristi, prošle sezone najbolji tim Srpske lige – grupa Beograd, u ovom šampionatu će sa klupe da predvodi Zoran Rendulić, mladi stručnjak kome će ovo biti prvi samostalni posao u karijeri. Prošle sezone je bio deo sturčnog štaba Aleksandra Veselinovića u Čukaričkom, a sada će imati debi u Prvoj ligi Srbije.

Izabrane vesti

Počeci karijere – kao iz snova. Osvojio je Rendulić, nekadašnji štoper Čukaričkog i Crvene zvezde sa IMT-om prvi trofej ove sezone. Traktoristi su protekle nedelje savladali na Adi Ciganliji Radnički sa Novog Beograda sa 2:1 golovima Luke Lukića i Luke Zorića, osvojili Kup Beograda, pa će tako nastaviti takmičenje u Kupu Srbije. Bio je to prvi trofej u istoriji kluba koji postoji 67 godina.

"Prva takmičarska utakmica mi je bila polufinale ovog Kupa, druga finale, za prvi posao nije moglo bolje”, rekao je Rendulić protekle nedelje u intervjuu za MOZZART Sport.

IMT je kao i Radnički iz Sremske Mitrovice debitant u ovom takmičenju. Ekipa sa Novog Beograda ima odličnu saradnju sa Čukaričkom koji je pozajmio nekoliko igrača novom članu Prve lige. Traktoristi su prošle nedelje vratili u svoje redove i Dimitriosa Džinovića (22), koji je proletos bio član Sinđelića.

U istom terminu od 17 časova Radnički u Pirotu dočekuje Slogu iz Kraljeva. Ambicije domaćina su opstanak. Trener Dejan Čelar ima novi tim za naredni šampionat. Mnogo igrača je napustilo ekipu, neki su se vratili sa pozajmica.

"Izmenili smo gotovo pola standardnog sastava, neki su otišli u viši rang, Vlajković i Spasić, pozajmljeni igrači, vratili su se u Čukarički i Radnički. Nisu nezamenjivi, pokušavali smo i pokušavamo da nove igrače dovedemo do tog nivoa. Želja je da imamo jednu kvalitetnu sezonu i da ostanemo u prvom rangu. Ako se ukaže prilika napašćemo vrh tabele, ali za sada je opstanak cilj. Mislim da do poslednjeg kola neće biti sigurno ko će ispasti, a ko ići u viši rang“, rekao je Čelar za Južne vesti.

PRVA LIGA SRBIJE - 1. KOLO

Petak

Žarkovo - Jagodina 0:0

Subota

Grafičar - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)

/Pobulić 4, Marjanović 22/

Kabel - Dubočica 3:1 (2:0)

/Mesarović 29, Vidakov 42, Novaković 87pen/

Loznica - Kolubara 4:2 (1:1)

/Vrastanović 18, Dražić,73, 87, Matić 77 - Bosančić 44pen, Stojanović 48/

Radnički 1923 - Železničar Pančevo 3:1 (1:1)

/Kovačević 44, Avram 56, Nikodijević 80 - Savanović 34/

Zemun - Trajal Kruševac 3:1 (2:0)

/Avrić 40, Ristović 43, Petrović 82/

Nedelja

17.00: (1,45) IMT (4,00) Radnički S. Mitrovica (7,00)

17.00: (1,28) Radnički Pirot (5,20) Sloga Kraljevo (9,50)

Ponedeljak

17.00 Borac 1926 Čačak - Budućnost Dobanovci

***kvote su podložne promenama



tagovi

IMTRadnički PirotSloga KraljevoPrva liga SrbijeSrbijaSrbija 2Zoran Rendulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara