Twitter: @RangersFC
Twitter: @RangersFC

Rendžers doveo pojačanje na Ivanićevoj poziciji

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.08.21. | 23:04

Žuninjo Bakuna stigao iz Hadersfilda

Škotski Rendžers je pokazao jasno interesovanje i spremnost da za najboljeg igrača Crvene zvezde Mirka Ivanića plati obeštećenje od 3.500.000 evra, ali je večeras promovisao pojačanje sličnog profila kao nadareni fudbaler iz Bačkog Jarka.

Klub sa Ajbroksa iz Hadersfilda je doveo Žuninja Bakunu, koji iza sebe ima 81 utakmicu u engleskom Čempionšipu, 11 golova i devet asistencija. Bakuna je univerzalni vezista. U Hadersfildu igrao na više pozicija u timu. Primarna pozicija mu je centralni vezni, ali je vrlo često igrao i na levom krilu, a po potrebni možeda da odigra i na mestu ofanzivnog i defanzivnog veznog igrača.

Izabrane vesti

Detalji transfera nisu poznati, ali Hadersfild nije mogao da računa na neko ozbiljnije obeštećenje, s obzirom da je igrač ušao u poslednju godinu ugovora.

Bakuna je ponikao u Groningenu, iz kojeg je stigao u Hadersfild na leto 2018. godine za obeštećenje od 2.500.000 evra. Prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Holandije, ali je od septembra 2019. godine počeo da igra za Kurasao i zabeležio 10 nastupa.

Dolazak Bakune naravno ne znači da je Rendžers odustao od transfera Mirka Ivnića, ali je jasno da Stiven Džerard želi da pojača konkurenciju i poveća kvalitet upravo u srcu manevra.



tagovi

Mirko IvanićGlasgov RendžersŽuninjo Bakunaletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara