Mirko Ivanić slavi gol protiv Kluža (Foto: Starsport)
Mirko Ivanić slavi gol protiv Kluža (Foto: Starsport)

Zvezda ima rizičnu ponudu: Rendžers za Ivanića daje 3.500.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.08.21. | 16:58

Šteta zbog neulaska u plej-of Lige šampiona mora da se nadoknadi, ali odlazak sjajnog veziste bio bi veliki gubitak za crveno-bele

 Prodisali su na Marakani posle sjajnog izdanja protiv Kluža i gotovo osiguranog plasmana u Ligu Evrope. Deo pritiska skinut je sa trenera Dejana Stankovića, klupskih čelnika, kao i igrača srpskog šampiona posle svega viđenog nakon pomračenja u Tiraspolju protiv Šerifa.

Crvena zvezda je eliminacijom od Šerifa izgubila čist profit od pet miliona evra, i finišu prelaznog roka najodgovornija lica iz Ljutice Bogdana moraće brzo da misle i još brže rade. Transfer mladog Željka Gavrića u Ferencvaroš težak 1.200.000 evra ne spada u kategoriju kapitalnih. Imali su velika očekivanja u Zvezdi, kada je reč o prodaji Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića. Ali osim interesovanja konkretnih ponuda, mesec dana pre zatvaranja letnje pijace nema. I ono što je došlo na adresu crveno-belih – odbijeno je. Anderleht nije želeo da poveća iznos od 1.500.000 evra za Njegoša Petrovića, odbijena je i Braga koja je nudila sasvim pristojan novac za Srđana Babića, projektovanog u početku sezone za mesto startera. Crveno-beli nisu ztimus bili zadovoljni ponudama za Veljka Nikolića, verujući da će se promeniti uslovi na fudbalskoj berzi izazvani virusom korona.

Izabrane vesti

Crvena zvezda u ovom trenutku ima samo jednu, ali vrlo, vrlo rizičnu ponudu. Prema saznanjima MOZZART Sporta Glazgov Rendžers je pokazao interesovanje za jednog od najboljih igrača Superlige Mirka Ivanića. I čak stavio do znanja da bi crveno-belima za slobodu bivšeg reprezentativca Crne Gore platio 3,5 miliona evra. Za igrača koji će za manje od mesec dana napuniti 28 godina vrlo dobra cifra. Čak bismo rekli i odlična.

Međutim, postoji i druga strana medelje. Posle dolaska Dejana Stankovića momak iz Bačkog Jarka postao je, vrlo verovatno, najuticajniji igrač Crvene zvezde. Prethodna sezona uokvirena sa 20 golova i 16 asistencija predstavljala je krunu Ivanićeve karijere. Još kada na to dodate sjajno izdanje na San Siru.

Imao je problema Mirko Ivanić na početku ove takmičarske godine, kao i ceo tim, ali je već stigao do brojke od četiri gola i jedne asistencije. Pružio je vrhunsku partiju protiv rumunskog Kluža, o čemu je svedoči i indeks korisnosti na specijalizovanoj platformi Instat. Jasno je da bi crveno-beli odlaskom Ivanića napravili veliku rupu u igračkom rosteru i da bi teško to nadoknadili. Ivanić se nametnuo kao jedno od najvažnijih i tržišno, sasvim sigurno, najskuplji Zvezdin igrač. Pre Rendžersa za Mirka Ivanića je bio zainteresovan ruski Dinamo, nudio je čak i više od ekipe koju predvodi Stiven Džerard.

Međutim, na Marakani nisu želeli ni da razmišljaju o tome, obzirom da je bio plan da se sa svim resursima napadne Liga šampiona. O tome je govorio i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

„Imali smo ponudu iz Rusije za Ivanića. Radi se o sumi od preko četiri miliona evra, ali mi jurimo 20 u Ligi šampiona“, rekao je na početku leta Zvezdan Terzić.

I sada na Marakani vlada slično raspoloženje, pošto bi ovaj tim bez Ivanića izgubio fizionomiju i kvalitet. Primarni cilj nije ispunjen, odnosno minimalno plasman u Ligu Evrope kroz baraž za Ligu šampiona. Istina, crvena-beli će zaraditi preko šest miliona evra, ali moraće da prihoduju do kraja letnjeg prelaznog roka. Tim pre što nameravaju da pojačaju ekipu za jesen u Evropi. Veliki broj ozbiljnih igrača nema ugovor mesec dana pre kraja letnjeg prelaznog roka. Skoro pa zicer da se pomogne treneru Dejanu Stankoviću. Ali mora da se i prihoduje. I čeka nešto konkretno za Nikolića, Petrovića, možda i ponovo Srđana Babića.


tagovi

Mirko IvanićGlazgov RendžersDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara