Trenutak kada je Žota pogodio za 1:0 (©Reuters)
Trenutak kada je Žota pogodio za 1:0 (©Reuters)

Rendžers odbija da se preda: Sakala odložio Seltikovo slavlje, ali mogao je i da ozbiljno zakuva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 14:52

Tri kola pre kraja razlika je i dalje šest bodova

Prošlse sezone, pod vođstvom Stivena Džerarda, Rendžers je prekinuo devetogodišnju dominaciju Seltika, ali kako stvari stoje - moraće da vrati krunu gradskom rivalu. U 431. Old Firmu nije bilo pobednika. Seltik je uspeo da se odbrani u finišu meča i sačuva 1:1 koji ga ostavljaju na šest bodova prednosti tri kola pre kraja.

Imali su Policajci nekoliko odličnih prilika da preokrenu, pre svih Fešn Sakala u 85. minutu, ali ga je stativa sprečila da se drugi put u meču upiše u strelce. Prethodno je i Džo Hart sjajno zaustavio šuteve Arfilda i Džeka u istom napadu.

Izabrane vesti

Po svemu sudeći, Rendžersu za utehu ostaje pobeda u nedavnom finalu FA kupa, dok se titula vraća na Seltik park. Ukupno 52. u Seltikovoj istoriji, dok ih najveći rival ima 55.

U narednom kolu Seltik igra ponovo kod kuće protiv Hartsa, koji je zacementiran na trećem mestu, pa gostuje kod Dandija koji se trudi da osigura četvrto mesto i evropsku vizu, a u poslednjem kolu dočekuje Madervel, koji bi do tada mogao ili da ostane bez ambicija ili da izuzetno motivisan dođe u Glazgov zbog borbe za četvrtu poziciju.

Rendžers prvo čeka revanš sa Lajpcigom u polufinalu Lige Evrope, u kom će na svom Ajbroksu probati da nadoknadi 0:1, zatim dočekuje Dandi i Ros Kauntija, pa zavesu spušta u Edinburgu protiv Hartsa.

Seltik je mnogo bolje ušao u meč, Japanac Daizen Maeda zadavao je po levom krilu velike probleme gostima, a upravo je odatle i uputio centaršut za Portugalca Žotu u 21. minutu, koji je on veštom reakcijom u skoku pretvorio u pogodak. Na gotovo identičan način Seltik je dao gol Rendžersu i u meču igranom u februaru. Tada je strelac bio Izraelac Abada, a asistent još jedan Japanac, Reo Hatate. Dobio je Seltik taj derbi 3:0, kao i još jedan ove sezone u prvenstvu (2:1), dok je Rendžers slavio na startu sezone 1:0, pa ako se gledaju samo četiri međusobna okršaja, zeleno-beli zalsužuju prvo mesto na tabeli.

Da Sakala nije odlično šutirao u 67. minutu, izabranici Angelosa Postekoglua već danas bi mogli da počnu sa slavljem jer imaju drastično bolju gol-razliku od Rendžersa (+61 prema +42), a imali bi i devet bodova više tri kola pre kraja. Ipak, s obzirom na dešavanja u poslednjih desetak minuta meča, mogu biti zadovoljni i remijem koji ih ostavlja na šest bodova viška.

ŠKOTSKI PREMIJERŠIP - PLEJ-OF (35. KOLO)

Subota

Sent Džonston - Sent Miren 0:1 (0:0)

/Kilti 53/

Harts - Ros Kaunti 0:0

Livingston - Hibernijan 1:0 (0:0)

/Pitman 57/

Aberdin - Dandi 1:0 (0:0)

/Ferguson 73p/

Nedelja

Seltik - Rendžers 1:1 (1:0)

/Žota 21 - Sakala 67/



tagovi

Škotska 1Glazgov RendžersSeltikOld Firm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara