(©Reuters)
(©Reuters)

Rendžers smenio menadžera, Bil potrajao manje od godinu dana

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.10.23. | 21:52

Poraz od Aberdina prelio čašu

U istoriji Glazgov Rendžersa koja traje od 1899. godine samo 20 menadžera se promenilo na klupi prvog tima. Tačnije, po imenima gledano bilo ih je i manje, jer su se neki vraćali po drugi mandat.

A, u toj istoriji ime Majkla Bila neće biti podvučeno veselim bojama. Engleski trenera trajao je na klupi Policajaca iz Glazgova manje od godinu dana!

Izabrane vesti

Uprava Rendžersa odlučila je večeras da uruči otkaz Bilu, kap koja je prelila čašu je poraz od Aberdina nasred Ajbroksa (3:1) u subotu popodne. I posle samo sedam kola Policajci imaju sedam bodova manje od večitog rivala Seltika. Pre toga tim nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, glatko je u poslednjem kolu kvalifikacija izgubio od PSV Ajndhovena.

Možda je pravo pitanje kako je čovek sa premalim trenerskim iskustvom uopšte dobio priliku da vodi takvog giganta kakav je Rendžers. Bil je pre toga trenirao samo Kvins Park Rendžers i to nekoliko meseci, sa kojim je imao promenljive rezultate u engleskom Čempionšipu. Pričalo se tada da je imao ponudu da preuzme Vulverhempton, ali je odbio.

U novembru prošle godine, kada je Đovani van Bronkhorst dobio otkaz, Bil je dobio poziv da preuzme ekipu i on je prihvatio. Manje od godinu dana kasnije odlazi bez ijednog opipljivog rezultata za sobom.

Ime novog menadžera Glazgov Rendžersa još nije saopšteno.


tagovi

Glazgov RendžersMajkl Bil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara