Aron Remzi bi mogao da bude džoker protiv Zvezde u dvomeču osmine finala Lige Evrope (©Reuters)
Aron Remzi bi mogao da bude džoker protiv Zvezde u dvomeču osmine finala Lige Evrope (©Reuters)

Rendžersova generalka: Remzi se sprema za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.03.22. | 12:18

Premijeršip Škotske: Tim iz Glazgova danas (16.00) juri prvu pobedu u sezoni protiv Aberdina na Ajbroksu. Velšanin se vraća u tim, a oporavili su se i Rajan Džek i Filip Helander

Groznica trese navijače Crvene zvezde i Rendžersa pred prvi meč osmine finala Lige Evrope u četvrtak na Ajbroks park. Pre toga, oba šampiona svojih zemalja treba da odigraju generalku. Četa Dejana Stankovića čeka Novi Pazar u nedelju, dok će danas (16.00) na teren tim Đovanija Bronhorsta. U Glazgov stiže Aberdin u 30. kolu Premijeršipu Škotske.

Policajci su posle tri remija u nizu, od toga dva u prvenstvu, pobedili jedva za vikend Sent Džonston golom Glena Kamare. Dobra vest za holandskog stručnjaka, koji je početkom godine zamenio na klupi Stivena Džerarda (otišao u Aston Vilu), je oporavak Aron Remzi. Velšanin je bio zvezda Arsenala, ali se nije snašao u dresu Juventusa, pa se ove zime preselio na Ajbroks na pozajmicu do leta. On je malo igrao u novom klubu. U dresu Rendžersa je odigrao samo 94 minuta ove zime.

Izabrane vesti

Videćemo da li će Van Bronhorst da mu ukaže šansu od prvog minuta ili ćemo opet šansu da dobije s klupe za rezerve. Protekle nedelje u Pertu nisu igrali Rajan Džek i Filip Helander, ali bi mogli da se vrate u tim za današnji meč.

16.00: (1,37) Rendžers (4,70) Aberdin (9,00)

Van stroja su i dalje Rumun Janis Hadži, Nigerijac Namdi Ofoborh, napadač iz Obale Slonovače Amad Dialo i Englez Stiven Dejvis. Ni gosti neće biti kompletni. Nedostaju Devlin, Kenedi, Konsaldin, Votkins i Montgomeri.

Navijači šampiona Škotske su protestovali protiv odluke da zakaže prijateljski meč u dalekoj Australiji u jeku borbe za titulu sa ljutim rivalom Seltikom. Na meču protiv Sent Džonstona za vikend, pristalice Rendžersa su istakli transparent protiv odluke kluba. Holanđanin spušta loptu i veruje da će do kraja sezone imati „vetar u leđa“ od strane armije navijača Policajaca.

"Moja popruka je jasna – poterbna nam je vaša podrška. Naravno da svako ima svoje mišljenje. Očigledno mnogi nisu zadovoljni tom odukom. Ne sumnjam da će navijači biti u potpunosti na našoj stani protiv Aberdina. To je veoma važno“, rekao je je trener Van Bronhorst.

Aberdin je devet mečeva bez pobede i očekuje ga borba za opstanak u škotskoj eliti. Ove sezone je oba puta zaustavio velikana iz Glazgova. U prvom delu šampionata, na Ajbroksu je bilo 2:2, a pre mesec i po u Aberdinu 1:1.

Prva zvezda Rendžers Alfredo Morelos postigao je 11 golova ove sezone. Kolumbijac je drugi strelac šampionata, sa dva gola manje od Regana Čarlsa Kuka iz Ros Kauntija. Goste predvodi Amerikanac Kristijana Ramirez sa 10 pogodaka.

PREMIJERŠIP ŠKOTSKE – 30. KOLO

Subota

16.00: (3,70) Dandi junajted (3,30) Harts (2,10)

16.00: (1,93) Hibernijan (3,30) Sent Džonston (4,30)

16.00: (1,85) Madervel (3,45) Dandi FC (4,50)

16.00: (1,37) Rendžers (4,70) Aberdin (9,00)

16.00: (2,30) Ros Kaunti (3,10) Sent Miren (3,35)

Nedelja

13.00: (9,50) Livingston (4,90) Seltik (1,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RendžersGlazgov RendžersŠkotskaŠkotska 1AberdinAlfredo MorelosAron RemziĐovani Van Bronhorst

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara