Navijači Rendžersa na stadionu Rajko Mitić (Star Sport)
Navijači Rendžersa na stadionu Rajko Mitić (Star Sport)

Rendžersu ukupno 130.000 evra kazni od Uefe, 35.000 zbog ispada na Marakani

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.05.22. | 00:26

Samo je u Bragi klupska kasa više nastradala nego posle gostovanja u Beogradu

Kao neki srednjoškolac sklon smicalicama koji konstanto dobija ukore razerdnog starešine i smanjenje ocene iz vladanja - tako je ove sezone zahvaljujući svojim navijačima izgledao Glazgov Rendžers na Ajbroksu, ali i stadionima širom Evrope. Uefa je bila strog razredni starešina, a umesto ukora delila je škotskom klubu novčane kazne koje su počev od novembra prošle godine do 5. maja 2022. i revanša polufinala protiv RB Lajpciga oštetile klupsku kasu za maltene 130.000 evra.

Bužet Rendžersa najčešće je "stradao" zbog vatrometa i pirotehničkih sredstava, ali i zbog ubacivanja predmeta na teren, huliganskog ponašanja navijača, utrčavanja pristalica na teren, odlaganja početka utakmice, blokiranja javnih prolaza.

Izabrane vesti

Zanimljivo, više od četvrtine ukupnog novca klub je morao da plati zbog ispada navijača na gostovanju Crvenoj zvezdi. Krovnoj organizaciji evropskog fudbala nije promalko bacanje predmeta sa tribina zbog kojeg je kaznila Škote sa 30.000, dok su dodatnih 5.000 morali da izdvoje zbog pravljenja materijalne štete na stadionu.

Međutim, Rendžere je još više koštalo četvrtfinale protiv Brage gde su ukupno sankcionisani sa 46.500 evra - razlog je paljenje vatrometa i pirotehničkih sredstava, odnosno odlaganje početka utakmice.


tagovi

GlazgovGlazgov RendžersFK Crvena zvezdaDisciplinska komisija UEFAUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara